Dezbaterea zilei: ceai sau cafea

Pur si simplu unii oameni nu inteleg cum pot functiona altii fara o ceasca de cafea. Cea mai controversata idee cand vine vorba de trezitul de dimineata este mereu aceasta:  ceaiul sau cafeaua aduc mai multa buna dispozitie si mai multa pofta de viata? Se stie ca pentru iubitorii de cafea, aceasta bautura este mereu castigatoare si mereu va trona inaintea ceaiului.

Multi iubesc pur si simplu cafeaua si nu se pot dezlipi de ea. Datorita continutului ridicat de cofeina, cafeaua produce conexiuni neuronale care ii fac pe oameni sa fie mai agitati, mai energici si mai plini de adrenalina.

Desi multi specialisti recomanda o cafea pe zi, unii intreg masura si ajung si la 4-5 cesti de cafea pe zi. Contrar ceaiului, care nu pare sa aiba efecte adverse asupra corpului uman, cafeaua poate conduce la stari de lesin, la palpitatii ale inimii si la insuficienta renala.

Pe de alta parte, ceaiul este un bun alimentar care favorizeaza eliminarea pietrelor la rinichi, acolo unde este cazul si asigura hidratarea intregului organism. Pentru cei mai multi adepti, ceaiul este consumat in loc de apa sau inlocuieste cantitatea de apa pe jumatate.

Indiferent ca se opteaza pentru un ceai de menta, bun pentru memorie, pentru un ceai de tei care este bun si pentru calmarea muschilor sau pentru un ceai de musetel cu efecte curative, ceaiul este o simpla bautura.

Cafeaua nu este o simpla bautura, iar pentru unii fani ai cafelei aceasta este cea mai buna solutie pentru zilele somnoroase, pentru zilele incarcate si pentru dimineti mohorate. Orice ar face iubitorii de ceai nu pot intrece energia cu care se confrunta cei ce adora cafeaua si este nelipsita din casele oamenilor.

Cu toate acestea, in orice casa am pasi cu siguranta am gasi si adepti ai consumului de cafea si adepti ai ceaiului, incat fiecare dintre oameni are cel putin o cutie de cafea si una de ceai, tocmai ca batalia sa fie undeva la mijloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *