Diferenta de varsta intr-o relatie

Se spune ca dragostea rezista doar 3 ani si ca o diferenta de varsta mai mare de 5 ani este deja o problema. Unii ar spune ca sunt doar vorbe, altii ar crede cu tarie. Indiferent de ceea ce se spune conteaza planul personal. Desi sunt cazuri care demonstreaza ca o diferenta prea mare de varsta in cuplu poate afecta la un moment dat exista pentru fiecare un alt grad de acceptabilitate.

Sa ne gandim in primul rand de ce ar fi o problema intr-un cuplu o diferenta de varsta mai mare de 5 ani? Pentru ca la un moment dat aceasta diferenta denota maturitatea ce face diferenta chiar si in preferintele de ordin distractiv; de vreme ce unii vor prefera sa citeasca si sa se relaxeze domnitele tinere vor prefera iesiri in club si distractii maxime. Cel mai bun exemplu, Irinel Columbeanu si fosta sotie. Insa in planul pozitivului se poate ca cel mai in varsta sa impartaseasca din experienta sa pentru ca celelalt sa aiba un sprijin si intr-un echilibru perfect diferenta de varsta sa partea care aduce sarea si piperul.

Totusi ne dorim un partener alaturi de care sa traim experiente unice, momente in care se consolideaza relatia, situatii ce caracterizeaza ineditul. A cunoaste impreuna cu partenereul ce inseamna viata parca suna mai bine decat sa ai alaturi o persoana cu o diferenta considerabila de varsta ce iti va impune anumite conditii.

Lumea mondena ofera atat de multe exemple in acest sens si desi intens dezbatute si comentate sunt cupluri care rezista. Comoditatea de a construi ceva cand partenerul mai in varsta este deja unul format, dorinta de a avea un spirit tanar pentru cei care au o placere pentru acei parteneri mai mici ca varsta sau pur si simplu soarta…nu spune niciodata niciodata caci nu poti sti cum la un moment dat te vei gasi in aceasta situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *