Din grija pentru ochelari

Din momentul in care fac parte din viata ta si sunt accesorii de care nu te poti lipsi ochelarii au nevoie de o grija speciala. Nu numai pentru banii investiti ci si pentru faptul ca ar trebui sa ai vederea clara modul in care ii cureti si ii ingrijesti in fiecare zi este ceea ce iti dicteaza rezistenta lor.

Iata cateva trucuri pentru ingrijirea ochelarilor:

  • Evita hartia. Stiu, cu asta obisnuiai sa cureti geamurile, sticla si asa mai departe. Ei bine pentru lentile hartia nu face bine deloc. Pe langa faptul ca ai mai multe sanse sa ii zgarii ajungi si in punctul in care bucati mici, microscopice, de hartie se depune pe lentila. In timp le afectezi calitatea numai prin acest obicei.
  • Substante de curatat specifice pentru lentile. Mai ales in cazul celor care sunt antireflex si cu tot felul de “dotari” de acest gen ar trebui sa tii cont de faptul ca nu orice lichid este util in a curata. Sau cel putin este util numai in aparenta. Pastreaza totul la un inalt nivel de calitate si foloseste numai acele substante indicate.
  • Purtarea ochelarilor pe cap este o alta problema. Chiar daca aparent crezi ca nu afecteaza cu nimic de fapt se vor murdari mai usor si in plus au mai multe sanse sa se strice; ori ii porti ori nu ii porti.
  • Batista din microfibra este ideala pentru orice tip de lentila. Asa ca tine-o la indemana.
  • Cel mai eficient mod de a curata o pereche de ochelari se refera la apa calda cu sapun.
  • Nu intensifica miscarile asupea lentilei cand o stergi. Indiferent cu ce faci asta, chiar si urmand indicatia de a folosi acea batista specifica din microfibra tine cont de faptul ca si lentila are fragilitatea sa.

Pare simplu doar ca mici detalii fac diferenta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *