Dincolo de masca

Tu ce crezi? Avem nevoie de farduri, de masti pentru a fi frumosi…avem nevoie de haine de firma si de bijuterii stralucitoare sau ssuntem frumosi chiar si dupa o noapte de nesomn, cu cearcane cu tot dar, cu un zambet la purtator.
Frumusetea e in ochii celui care priveste cam asa ar suna parafrazarea unui citat celebru. Oamenii tind sa spuna ca de fapt noi purtam masti si… da recunosc… asa e! Dar, nu avem masti pentru ca dorim sa fim falsi, ci pentru ca  societatea ni le impune. Atunci cand ne intalnim cu un amic o sa fim veseli si binedispusi, pe cand  la o inmormantare o sa fim seriosi si garantat nu o sa ne apucam de ras in hohote. Si totusi, indiferent de imprejurare, avem o sclipire aparte si o “arma” care poate fi cartea noastra de vizita. Un zambet care te face unic si la care inevitabil, oricat de mult s-ar impotrivi unii o sa iti raspunda…de ce? Pentru simplu fapt ca zambetul e molipsitor.

Dincolo de farduri, care uneori sunt in exces, dincolo de cearcanele pe care le avem uneori din cauza lipsei de somn…avem totusi o frumusete aparte care se poate reflecta in oglinda din perete. E uimitor cum reflexia unei oglinzi ne poate binedispune pentru o intreaga zi, important este sa stim sa privim si unde anume sa cautam unicitatea. Suntem frumosi oricand, oriunde…trebuie doar sa privim cu atentie si o sa vedem ca asa e..suntem frumosi dimineata, cand cautam orbeste o cana cu cafea care sa ne ofere un nou refresh pentru a incepe ziua cu bateriile incarcate, suntem frumosi…asa ciufuliti si uneori cu puf in par si chiar si atunci cand avem mustete de frisca, suntem adorabili atunci cand radem cu pofta din toti rarunchi si nu ne facem griji de ridurile care se formeaza  in jurul ochilor si a gurii…radiem atunci cand suntem buni si ne gandim la spectacolul din jurul nostru.

Tu ti-ai luat azi zambetul cu tine…daca nu, imprumuta-l de la cineva. O zi pe placul tau!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *