Dubaiul este interesat de siguranta populatiei

Daca te afli intr-o vizita in Dubai, si ai vizitat deja celebra insula in forma de palmier sau partiile de schi din mall, sau poate doar ai fost la cumparaturi, probabil iti vei dori din tot sufletul sa vezi si simbolul Dubaiului: Burj Khalifa- cea mai inalta cladire din lume si care iti va da mari dureri de gat daca iti doresti sa o privesti pana sus. Si, daca esti o persoana mai anxioasa sau mai paranoica, probabil ca te intrebi: Daca ajung in varf si se intampla ceva, cum ma voi da jos?

Ei bine, nu ar trebui sa iti faci astfel de ganduri pentru ca Dubai are un raspuns la intrebarea ta, acestea fiind jetpack-urile. Asadar, directiva “glam” a Apararii Civile din Dubai tocmai a cumparat 20 de astfel de jetpack-uri, de la baza Martin Aircraft Company, Noua Zeelanda. Pentru cel putin un oras, viziunea viitorului va deveni in curand un vehicul de interventie de urgenta in caz de evenimente nefericite.

Jetpack

Martin Aircraft isi compara produsul cu un mini- elicopter mai agil: foloseste o pereche de rotoare pentru a decola si a avertiza pe verticala, fiind usor de manevrat in spatiul aerian strans, cum ar fi crapaturi inguste sau chiar intre cladiri. Masinile zburatoare au o greutate de 120 kilograme, ceea ce inseamna ca un pilot poate transporta si rezerve de hrana sau alte aprovizionari pana la partea de sus a cladirii. De asemenea, jetpack-urile sunt insotite si de o parasuta, in caz ca exista probleme cu aceste masinarii zburatoare.

Deci, Dubaiul era si este in continuare unul din cele mai luxoase orase din lume, dar se pare ca isi doreste sa fie si sigur, dezvoltand-si si mai tare echipamentul de cautare si salvare a oamenilor. Si, daca tehnologia de jetpack-uri s-a dezvoltat suficient pentru a fi un salvator la o inaltime de 828 metri, inseamna ca New York-ul trebuie sa treaca acest echipament pe lista de Craciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *