Dupa picant arde

Mancarea picanta este preferata adesea insa gustul ulterior nu este tocmai cea mai buna senzatie. Simti cum te arde de la gat in jos si cum nimic nu poate potoli aceasta senzatie. Chiar si un pahar de apa rece nu este de ajuns. Nu este numai vorba de masura pentru portii mici, un mic truc si pentru cei care doresc sa tina o dieta pentru ca nu vor putea manca prea mult; tine de ceea ce stii sa faci in secunda urmatoare.

Arsurile pe care le resimtim dupa ce consumam mancare picanta se “sting” cu lactate. Laptele sau iaurtul sunt cu o consistenta mai groasa si pot calma instant arusurile. Leacul babesc de a pune iaurt pe pielea arsa de soare nu este un mit. Se crede ca iaurtul absoarbe senzatia de arsura si calmeaza. In plus baut putin rece iti da din start racoarea de care ai nevoie dupa un asemenea vulcan picant.

Zaharul este si el la fel de bun. Mai cu seama cand nu se va consuma direct ci se va lasa sa absorba saliva. Asta pentru ca actioneaza ca si o sugativa, absorbind gustul picant. In plus tine de opusul a ceea ce ai consumat pentru a calma senzatiile.

Si fructele sunt benefice. Sa ne gandim ca sunt inca o data eficiente pentru o buna functionare a organismului bananele in special si avocado sunt acele fructe care prin compozitia lor cremoasa vor calma instant arsurile. In plus si stomacul este favorizat prin consumul de banane cel putin, fiind considerate ca si pansament pentru stomac, ameliorand arsurile.

Untul de arahide este la fel de bun precum si alimentele bogate in amidon, de la orez la paine, dar si cartofi. Instant acesta vor face ca o bariera intre cavitatea bucala si gustul picant. Data viitoare cand te hotarasti sa consumi ceva picant fii sigur ca ia in preajma si antidotul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *