Educatie prin muzica si cursuri

Un copil se educa in timp insa totul incepe inca din anii fragezi ai copilariei.Unii incearca varianta de libertate totala pentru ca ce-i drept cel mic are dreptul la o copilarie frumoasa. Insa timpul nu se mai intoarce asa ca nu este deloc de neglijat posibilitatea de a-l educa prin cursuri de muzica.

Asa cum vei gasi pe www.ecoledemusique.ro o scoala de muzica, un loc in care cursurile de muzica sunt variate, educatia este  o baza care se dezvolta insa in varii segmente. De la cursurile de vioara si pana la cele de chitara, lectii de canto sau cursuri de pian aici elevii isi gasesc o sursa de cultura si de educatie. Fara sa ignoram ceea ce muzica poate sa ofere, indiferent din nivelul de cunoastere, aici orice elev isi gaseste placerea unui timp liber fructificat.

Fie ca este la inceput, fie ca este avansat orice elev isi poate gasi aici poate o noua pasiune si de ce nu o cale ce o va urma pe termen lung in viata. Pentru ca talentul poate fi innascut insa si insuflat, pentru ca orice incercare si exploare a acestor domenii nu inseamna timp pierdut ci un castig de cunostinte. In orice caz, tot ceea ce tine de educatia muzicala implica si o doza de cultura, de substrat teoretic de asemenea.

Invatand un copil sa se responsabilizeze si sa urmeze un curs de muzica de orice fel un parinte este castigat pentru faptul ca implica copilul intr-un proces complex de educatie. Devine mai stapan pe sine, invata despre muzica si nu numai, invata sa socializeze, sa se exprime si sa devina un om integru. “Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste” spunea Confucius si totul este adevarat si concret dovedit si la acest nivel  de educatie, prin cursurile de muzica.

Mai mult decat atat, exista si lectii de limbi straine, de engleza sau de franceza. In lumea moderna in care traim limbile straine sunt baza pentru ca acestea ofera si sansa unui viitor mai bun. Nu mai exista bariere lingvistice si cu deschiderea catre nou si intreaga lume elevii vor ajunge avansati in vorbirea si scrierea limbilor straine in viitor. Ca o a doua cerinta de limba in zilele noastre cele mai cunoscute dintre ele si cele mai des folosite reprezinta un plus pentru cele care le stapanesc asa ca un curs de engleza sau franceza aduce numeroase avantaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *