Efectele rasului asupra sanatatii noastre

Stim cu totii ca o pastila de ras pe zi face bine sanatatii noastre in masura in care rasul este un un antidot puternic pentru stres, durere si in situatiile conflictuale. De cele mai multe ori rasul ne aduce o stare de bine, relaxeaza mintea si corpul, redandu-i echilibrul natural.

De ce e bine sa radem?

Radem in primul rand pentru ca umorul ne lumineaza poverile, ne inspira sperante, ne conecteaza cu ceilalti, ne tine concentrati si in alerta. Cu cat portia de ras este mai buna cu atat si efectele acestei actiuni asupra sanatatii noastre sunt mai favorabile, in asa maiera incat rasul are o putere de vindecare, fiind de cele mai multe ori o resursa extraordinata pentru a depasi problemele, a consola relatii, dar si pentru a ne mentine sanatatea fizica si emotionala la un nivel pozitiv.

Beneficiile rasului asupra organismului

Rasul are beneficii din trei puncte de vedere: fizic, mental si social. Din punct de vedere fizic, rasul stimuleaza imunitatea, reduce nivelul hormonilor de stres, scade durerea, relaxeaza muschii si previne aparitia bolilor de inima.

Din punct de vedere al sanatatii mintale, rasul adauga bucurie si pofta de viata, usureaza anxietatea si frica, elibereaza organismul de stres, imbunatateste starea de spirit si rezistenta psihica a indivizilor. Iar din punct de vedere social, rasul este folosit in legarea relatiilor sociale, in atragerea persoanelor catre cei cu un tonus vesel si optimist, imbunatateste munca in echipa, ajuta la detensionarea conflictelor intre membri sau colegi si promoveaza legaturile de socializare in grup.

Rasul este mai mult decat un ragaz de tristete si durere, el ofera curajul si puterea de a gasi noi surse de sens si de speranta. Chiar si in cele mai dificile sau tensionate momente, o portie de ras poate schimba starea intregii echipe de lucru, fiind intr-adevarat o boala contagioasa care ne mentine pozitivi, optimisti considerat cel mai potrivit remediu in orice situatie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *