Efectele stresului

Cand esti stresat nu iti dai seama. In timp, fara sa combati o astfel de stare iti dai seama ca incepi sa slabesti foarte mult, ca nu mai ai pofta de mancare, ca nimic din jurul tau nu mai este pe placul tau. Una peste alta sunt semne care iti dau de gandit. Stresul se spune ca este o boala cu o  mie de fete tocmai pentru ca nu respecta un tipar anume. De la caz la caz se manifesta altfel si in cele din urma provoaca la alte reactii.

Poate ca nu stiai insa stresul este cauza pentru multiple situatii. Ti se zbate ochiul? Ai putea fi stresat, iar explicatia este una cat se poate de logica. Din cauza presiunii pe care o simtim respiram mult mai haotic decat in mod normal, o situatie ce face ca acidul lactic sa fie intens pompat spre pleoape. In felul acesta ochiul se zbate si daca e sa crezi si varianta traditionala conform careia se va intampla ceva rau nivelul de stres din viata ta nu ar trebui ignorat.

Prea multe pofte? Femeile se gandesc imediat la o posibila sarcina. Insa dincolo de acest caz poate fi vorba de nivelul de stres care iti da peste cap ritmul organismului. Se doresc in special dulciurile si alimentele bogate in grasimi. Pe fond nervos poti foarte usor sa castigi cateva kilograme insa la fel de bine ai putea sa le pierzi caci situatia exact pe dos este ceea ce caracterizeaza pe altii.

Din aceeasi lista de reactii ale organismului fata de nivelul de stres nu este de ignorat nici senzatia de mancarime. Pentru cei care si asa sunt sensibili si au eczeme in mod constant in perioadele stresante totul se accentueaza cu o nevoie acuta de a scarpina zona. Si nu in ultimul rand nici tiuitul in ureche nu este departe de a se incadra in lista de reactii fata de stres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *