Escrocherii din naivitate

Folosim telefonul mobil zilnic, la orice ora si ne permitem sa discutam cu prieteni, sa povestim, sa stam ore in sir spunandu-ne vietile, aventurile din fiecare zi. Cand telefonul suna nu tresari dar te uiti curios sa vezi cine te cauta. Un numar pe care nu il cunosti insa de cele mai multe ori un numar ascuns, care nu se afiseaza. Din  nou curiozitatea te impinge catre ideea de a raspunde. Cine o fi?

La celalalt capat de linie este o voce pe care nu o cunosti. Se prezinta frumos, nu se pierde deloc si cu ton clar te anunta ca trebuie sa virezi niste bani urgent pentru ca o cunostinta sau chiar un membru de familie este in necaz. Povestile sunt din cele mai diverse, de la accidente la posibile dosare penale, trebuiesc platite despagubiri si avocati si orice suma va conta, doar e in joc o persoana pe care o stii, la care tii. Multi cad in plasa povestii caci nimic nu da de banuit. Aparent caci bazandu-se pe impactul psihologic al vestii iti vei reseta mintea la propriu sa crezi, sa nu pui prea multe intrebari, sa te rezumi la ceea ce ai de facut.

Cand nu mai vine o veste sau macar o multumire incep banuielile. Suni stanga si dreapta, te interesezi pe cat posibil ca mai apoi sa afli stupefiat ca nimic nu era adevarat insa ai fost pagubit. O suma de bani pe care ai trimis-o cuiva pentru nimic. Ce mai poti face? Eventual o plangere si sa astepti ca cei competenti sa prinda infractorul. Sunt sute altfel de plangeri, partial rezolvate multe care inca asteapta acea rezolvare. Povestile sunt diverse si impresionante in modul de operare, de cum au putut prosti cu un singur telefon si cateva vorbe mii de oameni. Oameni naivi de pe urma carora multi profita si castiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *