Esti ceea ce mananci

Se observa in ultimul timp un si mai mare interes in ceea ce priveste mancarea sanatoasa, bio, cu mai putini aditivi care sa afecteze calitatea produselor. Este deja cunoscut interesul pentru etichete insa chiar si plecand de acasa cu gandul de a alege acele produse potrivite si cu un echilibru intre calitate si buget.

Cercetatorii spun ca suntem atrasi de anumite produse printr-o strategie de marketing si inconstient suntem tentati de a alege acele produse care de fapt nu aduc aportul necesar de vitamine, de minerale, pe scurt acele alimente nesanatoase. Spre exemplu a merge la cumparaturi cand nu suntem cu stomacul plin. Senzatia de foame se accentueaza si mai mult decat atat avem tendinta de a alege acele produse care ies in evidenta. Practic iti doresti de toate chiar daca nu acela era scopul de a cumpara. Sau pentru acele produse care au un ambalaj transparent suntem tentati sa consumam mai mult caci totul este la vedere si imaginea vizuala atrage mai mult decat pentru ceea ce este ambalat in punga opaca. Pur si simplu pofta isi face de cap.

Si culorile sunt importante acolo unde ambalajul indeamna practic sa consumi. Atractive la exterior gustoase de asemenea lasam la o parte eticheta si ceea ce ar trebui de fapt sa citim. Spre exemplu un ambalaj verde il asociem in mod frecvent cu produsele bio, naturale ceea ne face sa credem ca sunt mai sanatoase. Rosu pe cine nu ar tenta? Asociat de exemplu cu un desert este reteta ideala pentru a atrage.

Cantitatea conteaza si ea. Daca vei observa ca in continutul unei pungi sunt bucati mari de produs te gandesti ca este suficient sa alegi mai putin insa cand vine vorba de produse vrac si nu numai ce vin in bucati mai mici ai tendinta de a gandi ca mai mic este mai putin insa vei consuma mai mult in final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *