Esti fericit?

De-a lungul timpului suntem in cautarea unei modalitati de a ne atinge scopul. Clar, suntem in cautarea fericirii. Usor de spus insa fie nici macar nu se dam seama ca o astfel de stare o putem avea zi de zi fie pur si simplu ne obisnuim cu binele ca si cand ar fi normal sa fie astfel- ori in fata unei probleme incepem sa dramatizam cat de greu este. Mereu se poate si mai rau si mergand pe principiul ca fericirea este cea care te face sa te simti bine cand esti fericit?

Nu exista o reteta pentru asta insa multi spun ca te vei simti fericit de indata ce constientizezi unde gresesti in a uita de fapt de tot ceea ce viata iti ofera. Pana si cercetatorii sunt de acord cu privire la aspecte de genul:

  • “Carpe diem” cum spuneau latinii sau in traducere traieste clipa. Sa ramai blocat in trecut inseamna sa te raportezi mereu la asta, blamand unde ai ajuns. Ori gandind numai pentru viitor te face partial sa uiti de bucuria pe care o ai deja.
  • Fara griji. Se spune ca oamenii fericiti sunt cei care desi au griji stiu si cred ca marea lor majoritate nu sunt si nu vor deveni reale. Deci fara griji. Atat cat iti permite viata, pana la proba contrarie.
  • Optimismul. Crezi sau nu, banal sau nu gandul pozitiv influenteaza. Sa ne gandim ca marii sportivi din lumea rateaza o olimpiada sau gresesc pentru o clipa acolo unde s-au antrenat ani este egal cu un dezastru din toate punctele de vedere; ei se concentreaza insa pe ideea de a castiga si nu la teama de esec daca vor pierde.
  • Activitate, activitate. Psihologul Eunkook M. Suh spune ca pentru a fi fericit trebuie sa construiesti o viata activa din punct de vedere social.

Doar cateva ganduri care sa readuca zambetul pe chip. Am uitat sa zambim si sa fim fericiti insa stim sa ne incruntam mai usor si sa ne plangem de putinul pe care il avem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *