Fara sotii care nu muncesc

In fiecare familie rolurile se impart, de la ceea ce reprezinta intretinerea unei case pana la ceea ce inseamna cresterea copilului. Daca in unele cazuri femeile se vor independente altele inca sunt pe aceeasi lungime de unda cu clasa gospodinelor; dorite a fi cele care sa se ocupe exclusiv de copii, de familei si viata de acasa acestea se incadreaza in clasa casnicelor. Cu barbatul care devine cel care intretine familia unele nu se obosesc in a gasi un job si pana la urma nu au nici nevoie. Atentie insa, Ponta vine cu o surpriza: taxa pentru casnice!

Daca pana acum nimeni nu a avut de comentat despre aceasta categorie de persoane mai nou se pare ca premierul e decis sa urmeze ceea ce FMI impune. Si cum colectarea de taxe nu este niciodata suficienta se pare ca noua taxa va incerca sa mai aduce ceva bani la buget. Sunt vizate femeile casnice si acele persoane majore care nu au venit si care nu pot cotiza la fondul statului pentru pensii si sanatate.

Intr-o oarecare masura este o modalitate de a incuraja tinerii sa se includa in linia clasei muncitoare caci ce nu este facut la timp ajunge sa se reflecte mai tarziu in viitorul tinerilor. Acestia ajung la o varsta la care nu au experienta si este si frustrant cand totul se rezuma la bani.

Insa cand vine vorba de femeile casnice acestea sunt intre ciocan si nicovala. Cu acea categorie de persoane, de sotii care isi permit sa devina oficial casnice taxa este una aberanta. Sau poate ca nu de vreme ce se incurajeaza cresterea numarului celor care sa cotizeze la stat.

Benefic sau nu se pare ca incepand cu anul viitor va intra in vigoare aceasta taxa drept pentru care casnicile inca au timp sa isi gaseasca cel putin un part time pentru a nu se lovi de situatia in care  sa plateasca o taxa. Insa pana la urma luxul de a sta in intretinerea sotului se plateste!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *