Gerul iernii si cum sa ai grija de masina ta

Este poate normal ca, asa cum ingheata tot ceea ce este in jur, sa inghete si masina ta. Bateria nu mai merge, masina nu mai porneste si te vezi lasat in druml, la propriu. Nu este o situatie iesita din comun insa tine de lipsa de grija pentru masina. Iata ce ar trebui sa faci pentru a evita ca masina sa nu mai porneasca din cauza gerului.

In primul rand nu lasa masina nepornita pentru mult timp. Asta inseamna ca pe cat de rar o vei folosi pe atat de greu iti va porni. Ideal este sa ai nevoie de ea si sa o repornesti destul de des pentru ca pana la urma orice nefolosit cam rugineste.

Pentru ca o cauza frecventa a faptului ca nu iti mai porneste masina tine de consumatori precum radioul, stergetoare, lumini, faruri si asa mai departe tine cont de inchiderea acestora inainte de a parasi masina. Peste noapte lasate acestea iti vor consuma la propriu bateria si nu va mai fi cu mirare cand nu iti va mai porni masina a doua zi.

Daca folosesti masina pe perioade scurte evita sa consumi extra prin confortul de genul incalzitului scaunelor sau orice alt tip de incalzire si de consum auxiliar. Si chiar daca ritmul tau este de asa natura cat sa folosesti autoturismul pe distante scurte cel putin o data pe saptamana prefera sa ai o calatorie mai lunga care sa compenseze cu nevoia de a genera curent atat cat trebuie.

Vei vedea ca unele masini sunt “imbracate”. Sa nu iti fie cu mirare insa si baterie se poate proteja astfel. Foloseste spre exemplu o husa ce o vei gasi la magazinele de profil, huse menite sa tine o temperatura cat de cat acceptabila si sa te ajute totusi sa iti repornesti masina a doua zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *