Gesturile spun totul despre tine

De multe ori incerci sa te feresti de semne vizibile care ar putea trada o eventuala stare, emotie. Insa de cele mai multe ori sa reusesti nu este rezultatul caci subconstientul scoate la iveala mai multe decat crezi. In fiecare miscare se poate descoperi o trasatura a unei persoane si doar sa fii prea bun actor nu vei scoate la iveala astfel de idei. Te-ai intrebat de ce este necesar un interviu pentru a primi un job sau nu? Pentru ca pe langa ceea ce este evident in CV in discutie vor interveni gesturi, priviri si dincolo de cuvinte ceea ce te va defini in ochii posibilului angajator.

Ce spun gesturile despre tine? Tipul de ras- oricat de hilar ar parea- poate dezvalui daca esti o persoana introvertita sau nu. Perceptia pe care majoritatea o are este ca un ras puternic sau ca un tril este cel care scoate in evidenta ca esti natural si nu te sfiesti sa te manifesti. De fapt va spune ca incerci sa te faci simiti/a ca prezenta. Iar cand chiar vrei sa fii mai discret se va observa tendinta ta de a nu atrage atentia, insa nici natural nu vei putea fi definit.

Intr-o conversatie libera cand cineva gesticuleaza poate deveni si enervant insa in egala masura poate sa “spuna” ca persoana in cauza este deschisa si joviala, contrar a ceea ce altii fac cand stau cu mainile incrucisate, parca retrasi intr-un loc al lor. A fi sociabil sau nu este in marea majoritatea cazurilor ideea de baza, ceea ce gesturile definesc. Insa totodata in functie de interlocutor gesturile vor fi diferite. Pentru ca starile sunt diferite, pentru ca fiecare zi este o noua etapa in viata.

Constient sau nu de ceea ce mici detalii si gesturi pot spune despre tine pana la nevoia intr-o oarecare masura de a-ti schimba astfel de ticuri exista partea de autocunoastere care ar trebui exploatata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *