Gimnastica acvatica

Recomandarea medicilor este ca sportul sa fie parte din viata noastra zi de zi. Acesta ajuta la o dezvoltare armonioasa cand vine vorba de copii insa si in cazul adultilor este o recomandare ce tine de un ritm sanatos al vietii. Pentru orice categorie de varsta sportul este o necesitate. Insa sportul acvatica este si mai antrenant.

O prima diferenta este faptul ca gimnastica acvatica solicita toate categoriile de muschi insa mai putin articulatiile. Slabesti, te mentii in forma, te relaxezi si tonifici muschii; gimnastica in apa este mult mai solicitanta insa nu vei resimti un astfel de efort. Placerea este si ea parte din aceasta ecuatie. Si daca adaugi faptul ca totul tine si de o activitate de vara cand caldura te impinge la metode de a te racori gimnastica in apa va fi practic un 2 in unu. Insa fara dificultatea pe care ai putea sa o intampini cand a face exercitii fizice in conditii de climat cald inseamna o povara de a suporta caldura la dublu caci apa pastreza o temperatura a corpului la un nivel normal chiar daca in acelasi timp faci efort fizic.

Mai mult decat atat este vorba de recomandarea in mod special pentru cei care sufera de artrita, pentru femeile gravide, pentru cei care au probleme si dureri de spate, cu probleme de greutate de asemenea. Astfel de categorii de persoane vor cunoaste mult mai mult efectele benefice ale gimnasticii acvatice.

Insa marea problema pe care multi o intampina este legata de inot. Cu preconceptia ca atat timp cat nu te pricepi in aceasta activitate nu ai cum sa faci gimnastica acvatica totul tine de fapt de o vointa. Sesiunile de gimnastica in acest mod se pot realiza intr-un bazin mai mic acolo unde apa nu depaseste linia de talie a unei persoane. Fara riscuri gimnastica acvatica poate fi practicata de toata lumea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *