Gradinile de ploaie si beneficiile acestora

Se spune ca fiecare colt de natura este un colt de rai pentru fiecare individ, astfel incat este momentul sa aducem o revolutie intregii gradini de vara, pentru un plus de aspect al casei noastre. Gadinile de ploaie sunt optiunile excelente pentru a face o mare diferenta intre calitatea apei si a mediului.

Trecerea de la mediul rural la lumea urbanizata, in ultimele decenii, a condus la pierderea unui intreg taram de vegetatie naturala in marile orase, iar una din cele mai periculoase aspecte priveste poluarea apei, care, in lumea industrializata, poate inrautati mediul natural.

Sistemul de scurgere al apei pentru gradina este sistemul in care apa de teren nu este absorbita de pamant, si creeaza un drum prin curtea noastra, blocand cararile de acces in gradina, in spatiile de parcare sau in caile de colectare a apei. Scurgerea apelor pluviale poarta chimicale, pesticide precum si alte elemente care se depoziteaza si blocheaza fluxul de apa, precum si calitatea acesteia, facand-o sa fie improprie pentru consum. Mai mult de atat, scurgerile de apa, cresc nivelul de a face inundatii in gradina, mai ales atunci cand vine vorba de mentinerea nivelului apei subterane, conducand la lipsa apei in mai multe domenii de activitate.

Pentru a evita aceasta problema, gradinile de ploaie sunt optiunile ideale pentru proprietarii de case, in ideea de a ajuta comunitatea sa abordeze mai bine procesul de gestionare al apei.

Ce sunt gradinile de ploaie?

Fie ca sunt o forma modificata a unei peluze conventionale, fie ca sunt un mediu sigur de alimentare cu apa, fie pot constitui un habitat natural, gradinile de ploaie sunt zone special amenajate in care plantele, vegetatia naturala si florile salbatice se organizeaza in maniera in care pot bloca prelingerea apei pe acoperisuri, pe  drumuri de acces sau alte locuri. Vegetatia cultivata in gradini tropicale absorb apa si filtrele de apa din sol o ajuta sa fie distribuita in cantitati egale pentru diverse domenii.

Construirea unei gradini de ploaie este o sarcina care necesita un pic de cercetare si un pic de planificare din partea fiecaruia, incat daca suntem destul de ingeniosi putem cere sfatul unui specialist si pe proiecttransilvania.ro care ofera cele mai bune solutii in materie de proiectare, amenajare pastorala sau constructii civile.

Beneficiile unei gradini de ploaie

Gradina de ploaie este esentiala pentru mentinerea unei ape mai bune si sanatoase pentru cei din jur si pentru mediu. Mai apoi, ne ofera o casa frumoasa, pentru ca care o multitudine de plante care infrumuseteaza exteriorul casei. Ori de cate ori dorim sa iesim afara din casa, aceasta cauzeaza un sentiment minunat de a vedea cat de frumoasa poate fi o oaza de natura in propria curte, adaugant un pic de calm si prospetime imprejurimii.

Elimina riscurile unei ape necurate, pentru ca nu permite sa se scurga apa prin canalele de scurgere, care ar polua in acelasi timp zonele inconjuratoare. In acest mod, nici un pesticid sau substanta chimica din peluza nu va curge de-a lungul apei.

Ajuta la restaurarea nivelului apei, incat acviferele locale si regionale reincarca apa, pentru ca aceasta sa nu se imbibe in sol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *