Greseli estetice la capitolul machiaj

In fiecare zi ai o noua provocare in ceea ce priveste aspectul estetic. Ce-i drept machiajul este salvarea de a masca diverse probleme ale tenului insa asta nu inseamna ca exagerarea sau simplul fapt ca aplici machiaj este de ajuns. Exista greseli care nu vor face altceva decat sa marcheze si mai mult anumite probleme. La acest capitol se numara:

  • Aplicarea fondului de ten ce se realizeaza pe tenul aspru fara hidratare. O aplicare corecta inseamna in primul rand o baza si mai apoi culoarea in sine. Cand acest lucru nu se intampla ridurile sunt mai evidente si mai mult decat atat se vad discrepantele intre ten si diversele probleme ale acestuia.
  • Fardul de obraz nu ar trebui sa fie exagerat si mai cu seama nu ar trebui sa fie folosit oricand. Acest lucru te poate transforma intr-o masca cand parca te pregatesti de bal mascat. Asta mai ales cand culoarea este rosiatica.
  • Si culoarea de fond de ten este o dilema. Specialistii recomanda sa se aleaga in functie de culoarea de la incheietura mainii si sa nu se schimbe nuanta. Poate ca pare interesant insa nu da bine deloc si din nou, tine minte, ca nu iti aplici o masca ci corectezi ce se poate din aspectul tenului.
  • Rujul ar trebui ales in concordanta cu tipul de machiaj. O greseala frecventa tine de alegerea unei nuante rosiatice. In unele cazuri o astfel de culoare accentueaza ridurile din jurul gurii chiar si a celor mai fine dintre ele.

Exista diverse trucuri care sa te ajute si sa pastrezi machiajul intact pentru mai mult timp. Nu trebuie sa adaugi cat mai multe straturi de machiaj pentru asta ci pur si simplu sa aplici spre exemplu apa termala pentru o mai buna fixare. De asemenea ar trebui sa se tina cont de bazele de machiaj si nu de simpla aplicare pe tenul deloc hidratat si pregatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *