Igiena orala si risc scazut de cancer

Unii spun ca daca e sa se intample inseamna ca asa a fost sa fie, asa e scris in stele, destinul este de vina. Insa intr-o oarecare masura este ceea ce tine de fiecare in parte, de atentia pe care o acorda starii de sanatate. Nu poti fuma indelung si sa ai pretentia unei stari de sanatate mai mult decat satisfacatoare. Iar cand vine vorba de igiena orala atentia este nu numai pentru sanatatea dentitiei insa si pentru diagnosticul crunt al cancerului la nivelul gatului.

Cel mai edificator caz este al lui Michael Douglas. Diagnosticat cu cancer la gat acest a dus o batalie crunta avand in vedere si varsta. Insa a reusit. Gurile rele o blameaza pe sotia acestuia pentru boala, fie ca ea este sursa, fie ca nu a avut suficient de mult grija de sotul sau. De la fumat? Posibil. Insa cancerul la gat poate porni ca si sursa de la igiena orala. Care este relevanta? Studiile arata ca responsabil este virusul papiloma uman (HPV). Acesta afecteaza in cazul femeilor zona intima si de organe.  Sexul oral este o modalitate de a contacta acest virus si conform cercetarilor aproape 60% din cazuri au ca si explicatie aceasta placere din intimitate.

Aflat la nivel de cavitate orala acest virus te poate duce incet si sigur la diagnosticul de cancer. Pastrand insa o grija constanta fata de igiena in acest sens vei avea cu 50% mai multe sanse sa tii totul departe de tine. Este un minim pe care il poti face, este nevoia in plus pentru care spalatul pe dinti este o prioritate. Insa tinand cont si de regulile de igiena in adevaratul sens al cuvantului, de la periaj corect la solutii care sa completeze actiunea, ata dentara si apa de gura.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *