In numele unei vieti sanatoase

Pentru o viata sanatoasa se recomanda efort fizic in fiecare zi si atentie deosebita pentru alimentatie. Mai pe scurt tine de atentia pentru a nu se exagera cu nimic. Aparent nimic greu in a respecta cativa pasi meniti sa aduca un mare plus pentru sanatate cand obisnuinta face ca stilul de viata sa fie unul mai putin prietenos cu regulile de viata sanatoasa. Cu toate acestea cativa pasi simpli te mentin in forma.

  1. Mananca la ore fixe. Poate ca subestimezi puterea acestui program, dar organismul are nevoie de o rutina. Cu cat mananci mai regulat cu atat excluzi mai repede si mai mult nevoia de a manca tarziu, la ore nepotrivite, fapt pentru care intreg organismul va beneficia, stomacul, digestia si mai ales silueta ta.
  2. Nu uita de cafea. Exista si exceptii ale celor care au probleme cu tensiunea spre exemplu. Insa cafeaua de dimineata este o sursa buna pentru antioxidanti. Ceaiul este si el o optiune, o alternativa insa mereu servit dupa masa nu ca si un inlocuitor al acestuia.
  3. Echilibru. Daca munca ta de zi cu zi implica sa stai pe scaun multe ore este cert ca trebuie sa compensezi cu miscare. Insa nu va fi acelasi efect de a face munca fizica intensa dupa ore intregi de stat pe scaun. Avem nevoie de echilibru si in masura in care se poate ar trebui sa compensezi cu 10 minute de miscare si pauza pentru fiecare ora de stat pe scaun.
  4. Nu te sfii sa servesti un pahar de vin. Insa doar un pahar, cel mult 2 cand vine vorba de barbati. Un pahar de vin pe zi ajuta si digestia, memoria si ajuta pe termen lung cand vine vorba de prevenirea bolilor cardiovasculare.

Si pe cat de banal ar suna si cei mici sunt o modalitate de a te mentine in forma. Doar o mama poate sti…din grija fata de cei mici, sa alergi, sa fii mereu cu ochii in patru inseamna sa faci tot atat de mult sport cat ar face altcineva in minimul posibil pe zi pentru un tonus bun si o stare de bine; in cazul copiilor insa satisfactia este la dublu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *