In ton cu sarbatorile moderne

Intreaba-te de ce sarbatoresti si tu Halloween-ul. Este o sarbatoare de tip pagana si nu are legatura cu traditiile noastre. Singura legatura ar putea tine de crezul celor care apartin religie catolice, cei care cred conform traditiilor ca in noaptea de trecere de la sfarsit de octombrie spre noiembrie sufletele ratacite bantuie pamantul.

Halloween-ul este una din acele sarbatori care se respecta mai mult pentru ceea ce inseamna petrecerea creativa. Insa dincolo de asta se pare ca exista si un substrat care aduce o parte educationala. Tocmai pentru faptul ca o petrecere de acest gen este cea care aduce si nevoia de a te diferentia intre altii iti pui si creativitatea la munca. Cel mai mult tinand cont de cei mici o astfel de sarbatoare ii provoaca sa isi exploreze si alte taramuri.

Si daca tot esti in ton cu aceasta sarbatoare trebuie sa stii ca se respecta traditia de a merge la colinda. Desi nu este acel clasic cantec ci doar traditia de a cere treats si din aceasta activitate cei mici au ceva de invatat. Poate la nivelul lor totul este mai simnplist insa inveti despre diversitatea oamenilor si de cum respecta fiecare in parte ceea ce traditia spune. Tine de diversitatea umana insa si in concepte de viata.

Mai mult decat atat, aceeasi sarbatoare te provoaca sa iti infrunti si teama de ceea ce aparent este scary, de intuneric si de asa zisele spirite. Adevarate sau nu acestea sunt printre noi ca si prezente care sa aminteasca de esenta evenimentului. Si daca tot vorbeam de partea de cultura stii de ce se desfasoara totul asa? Se crede ca in aceasta noapte exista un portal deschis din lumea mortilor in lumea celor vii. Se crede ca trebuie sa alungam spiritele si de aceea le speriem cu aparitii mai groaznice decat ar trebui sa fie ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *