Inamicul tau, furia

Cu totii avem o zi in care parca nimic nu iese bine. Si picatura cu picatura, fiecare cu rezistenta sa, furia este cea care te acapareaza. Nu ca nu ar fi un sentiment firesc poate in anumite situatii insa aceasta se poate transforma in inamicul tau numarul 1 din perspectiva lucrurilor pe care le faci. Asadar, invata sa o tii in frau.

Cand esti nervos ai putea avea tendinta de a blama pe cei din jur. Si nu mult va fi pana cand ajungi sa te certi cu ei insa fara sa aiba o vina anume. Regula numarul 1, nu iti varsa nervii pe oricine caci nu se merita. Stii cum se spune, cand deja ai o stricaciune incerci sa limitezi modul in care aceasta iti produce paguba asa ca nu fa din rau mai rau. Evita sa vorbesti despre un anumit subiect si daca o vei face prefera doar sa iti gasesti un bun ascultator.

Regula numarul 2 este sa nu dramatizezi. Ai dreptul sa fii nervos insa nu si sa semeni samanta de furie pe oriunde. Nu starni reactii ce mai apoi nu le poti controla. Si faci asta destul de usor cand vei posta pe retelele sociale tot felul de mesaje. Mai bine evita ca momentele tale de furie sa fie facute “publice”. Si apoi ceea ce se intampla virtual nu te ajuta in viata reala.

In egala masura nu te avanta sa iei decizii. Prefera sa amani asta chiar si cand nu te caracterizeaza acest obicei. Prefera sa gandesti detasat si sa nu te avanti in a decide ceea ce ai putea regreta. Deciziile drastice sunt dintre cele mai periculoase.

Preferi sa conduci? Mai cu seama in momentele tale de furie ar trebui sa eviti asta. Stilul mai gresiv este cel care te va caracteriza acum asa ca pentru binele tau, pentru siguranta prefera sa uiti de nervi cand esti la volan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *