Insomnia te supara?

De multe ori un somn nelinisitit este rezultatul stresului insa in combinatie cu un stil alimentar si un stil de viata haotic. Asa cum este indicat ultima masa a zilei, cina si chiar si o ultima gustare inainte de somn nu ar trebui sa fie la un timp tarziu si fara o diferenta de cel putin 2 ore inainte de somn. Organismul tau va digera mancarea si acest fapt te va putea impieduca sa te odihnesti cum trebuie.

Pe langa aceasta in multe dintre cazuri insomnia se datoreaza unui stil alimentar. Daca vei consuma anumite produse alimentare in cursul serii este mai mult probabil ca nu vei avea somn sau cel putin nu unul odihnitor. In prima faza este vorba de cofeina, consumata sub diferite forme. Poate fi vorba de o cafea; oricat de mica cu siguranta isi va face efectul de a te tine treaz pana la o ora tarzie in noapte. Cu acelasi efect nicotina este de evitat.

Multe din deliciile in fata carora multi nu pot sa reziste ca si tentatii sunt o alta parte care iti va afecta bunul somn. Pentru a evita insomnia stai departe de dulciuri, in special cand vine vorba de ciocolata. Nici multe din alimentele care pot fi acide pentru stomac nu ar fi indicate ca si consum seara, mai ales pentru cei care au o oarecare sensibilitate. Strugurii au un efect de detoxifiere care te pot tine o noapte treaz, o data cu dureri de tranzit.

De la alimente grase, bogate in carbohidrati pana la cele cu un aport mare de proteina toate iti pot solicita stomacul, sunt greu de digerat  si iti poti afecta somnul. Cu un nivel de stres care in combinatie cu o viata haotica este aproape inevitabil sa te lovesti de probleme cu somnul si o intrebare retorica cand vine vorba de o insomnie care sa te supere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *