Internetul lucrurilor facile

Iti doresti sa poti sa deschizi usa de la casa doar apasand o tasta pe telefonul inteligent? In aceeasi maniera iti doresti sa auzi muzica preferata in boxele combinei pe care o detii? Cum ar fi daca totul s-ar activa de la distanta cu o singura aplicatie instalata pe telefonul mobil?

Ei bine, totul va fi relativ mult mai simplu. Traim intr-o lume in care tehnologia avanseaza de la electronice si electrocasnice si pana la obiecte care se conecteaza in mod automat la internet. Distanta dintre oameni si lucruri se poate controla si poate fi la o miscare distanta, totul pentru a locui si a actiona inteligent.

Marile inventii prezinta avantajul accesibilului si al timpului, ceea ce face ca un dispozitiv denumit “Music Everywhere” sa fie conectat la orice boxa sau la o sursa valabila de internet, chiar si de pe Youtube. Prin senzorii inserati, acest dispozitiv permite comutarea comenzii catre acele aparate de care avem nevoie in fiecare zi. Impreuna cu noua tehnologie, care se doreste a fi implementata in anii urmatori, totul va fi mai facil, inclusiv deschiderea usei de la casa sau a ferestrei.

De altfel, in domeniul sigurantei se lucreaza si la yale inteligente, care prin senzori de electricitate si de wireless pot fi conectati la telefonul mobil intr-o singura aplicatie. In cazul in care bateria telefonului se va termina, atunci veti ramane pe afara. De multe ori se pune problema si unui cod de securitate, care poate fi memorat in telefonul inteligent, iar una din cele mai simple solutii ar fi si implementarea unei camere de monitorizare deasupra usii de la intrare. In cazul in care proprietarul isi doreste sa vada ce se mai petrece in fata casei sau pe culoarul etajului unde are apartamentul, o conectare de cateva secunde ii va spune totul.

Nu este asa ca acum totul vine ca o manusa? Iar securitatea personala este personala si accesata numai de proprietar? Se pare ca abia acum internetul faciliteaza lucrurile si vietile umane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *