Intoarcerea la natura in tratamente cosmetice

Doamnele si domnisoarele sunt intotdeauna interesate de noi metode in ceea ce priveste cosmetica, tratamentele menite sa aduca un plus in aspectul fizic. Este grija care devine rutina, este si placerea pana la urma de a avea grija de aspectul fizic, de a te respecta. Si cand miile de tratamente devin o povara a te intoarece la natura este o alternativa. In China doamnele au inteles mai bine ceea ce natura poate sa le ofere si se orienteaza spre tratamente pe baza de melci. Suna pe cat de surprinzator pe atat de eficient si pe cat de dezgustator oarecum pe atat de bun ca si rezultat.

Aceasta metoda a fost adoptata de un spa in China in urma unor cercetari ce au dovedit efectele benefice ale mucusului pe care un melc il excreta. Practic acestia sunt lasati “sa se plimbe” pe o anumita zona pe corp pentru ca acel mucus sa fie ca si o crema aplicata. Efectele? Se considera a fi elixirul vietii pentru ca aduce un plus de elastina si reduce ridurile, diminueaza efectele de imbatranire a pielii si nu numai caci poate estompa si petele. Se pare ca un astfel de tratament dureaza ceva de vreme ce se asteapta ca melcii sa faca plimbari pe corp pentru a excreta acel mucus.

Acesta nu este insa singurul exemplu de tratament ce se bazeaza pe natura. Spa-urile exploateaza in ultima vreme mai mult ca niciodata tot ce inseamna natural. Si au succes caci unele tipuri de tratament sunt cu adevarat respingatoare ca si idee. Spre exemplu masca de fata continand gainat de pasare se considera a fi cel mai bun tratament impotriva accneei. Costa 50 de dolari si face minuni insa doar gandindu-te la aceasta metoda devine mai mult decat greu de suportat.

De la injectii cu celule stem de oaie si pana la baia cu pesti tratamentele naturiste reprezinta inca o categorie prea putin cunoscuta si exploatata.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *