Invata sa consumi alimente care sa iti ajute organismul

Schimbarile de sezon aduc totodata si ceva probleme legate de modul in care te simti. Uneori o indispozitie, este frecvent sa te confrunti cu probleme de imunitate caci pana la urma organismul incearca sa se adapteze la schimbarile de sezon. Recomandarea este sa consumi suplimente de vitamine si minerale, mai mult decat de obicei ca un plus de ajutor pe care il aduci organismului. Alimentatia joaca un rol important in aceast caz. Invata sa mananci sanatos pentru ca aportul de vitamine sa nu fie o problema pentru tine. Iata o lista de produse benefice pentru imunitate mai ales in aceasta perioada:

  • Cum racelile si bolile sunt mult mai frecvente incepand cu perioada rece antibioticele se consuma “ca painea calda”. Insa o data cu efectul acestora vine si partea mai putin buna, aceea de a distruge flora intestinala. Decat sa consumi alte si alte medicamente in acest sens iaurtul se dovedeste un bun inlocuitor. Acesta contine probiotice, bacterii benefice.
  • Mierea este si ea un bun supliment pentru o imunitate scazuta. Cu arome de la scortisoara pana la salcam aceasta trateaza inflamatiile, in mod special ce tine de gat, de tractul respirator. Antifungic si antiinflamator, este un bun antiozidant de asemenea.
  • Supa de pui. Nu numai buna si care sa te incalzeasca in zilele reci insa in mod concret te ajuta ca si stare de sanatate. Este cunoscuta ca si parte din tratamentul celor raciti asta pentru ca subtiaza mucusul si astfel contribuie la eliminarea acestuia mult mai rapid. Ca o completare aceasta blocheaza migratia leucocitelor.
  • Usturoiul, nu pentru a alunga vampirii ci pentru a tine departe de tine micozele si nu numai. Contine alicina care se elibereaza prin zdrobirea acestuia.

Cu putina atentie fata de ceea ce consumi poti tine la distanta problemele de sanatate si nevoia de tratamente medicamentoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *