Invata sa fii eficient

Nu numai pentru a fi un angajat productiv insa si pentru modul in care te obisnuiesti sa iti rezolvi lucrurile, pentru a fi mai putin incarcat si stresat trebuie sa stii cum sa te valorifici. Invata sa fii eficient, sa iti pui ordine in planurile pe care le ai si pe care ti le faci.

Fiecare dintre noi are un ritm propriu. Cu toate acestea calea cea mai buna de a fi eficient este sa iti faci planul ca la carte dupa cum urmeaza:

  • Cauta termene limita. Desi un deadline este ultimul lucru care sa ti-l doresti acest lucru te poate ajuta sa te responsabilizezi cu toate treburile. In plus tine de modul in care iti imparti timpul cel putin pentru a estima daca poti sa faci mai multe.
  • Prioritatile. Sunt cele urgente, sunt cele care mai pot astepta, sunt cele care se pot amana. Ai nevoie de un plan, de liste care sa iti arate negru pe alb in ce punct esti.
  • Valorifica orice moment. Desigur ca sa fii spontan este un deliciu din cand in cand insa de multe ori nu iti permiti asta. Asa ca in drum spre serviciu verifica agenda, cand bei cafeaua verifica email-urile si cel putin cand vine vorba de timpul dedicat pentru tine atunci asa sa fie.
  • Nu lasa pe maine ce poti face astazi. Asta te aglomereaza si pana sa iti dai seama ajungi sa ai prea multe de facut intr-o zi, toate urgente.

Analizeaza din mai multe perspective. Nu trebuie sa iti auzi reprosuri pentru ca nu ai facut ceva sau nu ai facut bine asa ca mai bine iti cauti singur calea spre adevar. Invata din greseli pentru ca orice zi este prielnica pentru asta si poti fi mereu mai bun si mai bun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *