Invata trucuri pentru racirea unei sticle de vin

Invitatii stau sa iti bata la usa insa tu nu ai pregatit inca sticla de vin rece. Care sa mai fie farmecul daca nu ai terminat ceea ce este deliciul zilei? Invata cateva trucuri de acest fel care sa te ajute sa iti  indeplinesti misiunea de gazda:

  1. Sticla de vin la rece. Insa si aici este o intreaga poveste. Nu te avanta sa o bagi la congelator, mai bine o vei inveli intr-un prosop umed pentru a pastra o temperatura mai rece pe intreaga suprafata a sa. Tinuta la rece in cele din urma va ajunge la o temperatura optima.
  2. Paharele la rece. Daca bautura nu mai are timp si sanse sa se raceasca corespunzator atunci tine cont de faptul ca paharele ar putea suplini aceasta nevoie. Pune-le la rece si foloseste-le imediat la servire. Cu toate acestea nu ti se garanteaza un efect de lunga durata.
  3. Foloseste un bob de strugure pentru fiecare portie de vin. Acesta poate fi oricat de rece, inlocuitor sa spunem pentru un cub de gheata. In acest sens vei raci bautura insa fara sa afectezi gustul bauturii si fara sa ii adaugi o cantitate de apa asa cum se intampla cu gheata care se topeste.
  4. Foloseste gheata carbonica. Este pentru un cadru mai formal, este ceea ce face ca totul sa se prezinte mirific insa atentie, bautura nu se bea pana cand nu se topeste intreg cubul de gheata. Avantaj: degaja fum si nu apa si nu modifica gustul bauturii.

Si nu in cele din urma un alt truc tine de faptul ca sticla ar avea nevoie sa se raceasta constant insa nu exagerat. Asa ca poti adauga apasau in gheata pentru a evita inghetarea si sa se produca racirea la un nivel dorit. Doar cateva trucuri care sa satisfaca ulterior papilele gustative ale invitatilor tai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *