Jucarii din lemn pentru copilul tau

Cei mai multi parinti au tendinta de a le cumpara copiilor jucarii din plastic pentru ca acestea sunt mult mai ieftine si mai apoi copilul are tendinta de a se plictisi repede de ele, in maniera in care nu se gandesc cum ar putea acestea sa le afecteze siguranta sau sanatatea.

Cele mai multe magazine comercializeaza jucarii din plastic, iar cele din lemn par a fi aproape inexistente, in maniera in care confectionarea si producerea acestora dureaza mai mult, pentru ca se realizeaza manual.

Ce trebuie sa ia parintii in considerare?

Alegerea unei jucarii din lemn pentru copil inseamna si simplitate, in maniera in care copilul isi alege o jucarie in functie de culoare si de nevoi. Cele mai multe jucarii din lemn ofera posibilitatea dezvoltarii imaginatiei, a creativitatii si a vocabularului, in masura in care aceasta trebuie sa fie usor de manevrat si sa fie rezistenta.

Spre deosebire de jucariile din plastic, jucariile din lemn pot sa fie utilizate si peste ani, fiind considerate cele mai rezistente jucarii ale tuturor timpurilor. Durabilitatea jucariilor le permite copiilor sa le utilizeze mai mult timp, in maniera in care sa le asigure si siguranta, pentru ca nu se pot desprinde parti mici pe care le pot ingera.

Jucariile din lemn nu contin substante chimice, in maniera in care lemnul utilizat a fost uscat in conditii de siguranta si apoi vopsit cu produse naturale, ceea ce nu favorizeaza dezvoltarea unor tulburari endocrine, neurologice sau de reproducere. Chiar si atunci cand achizitionati o jucarie din lemn este indicat sa verificati lista produselor non-toxice. Cu toate acestea, o jucarie din lemn nu se poate rupe sau deteriora la fel de usor precum una de plastic si nici nu contin asa de multe parti ascutite cu care copilul s-ar putea lovi. Un alt aspect ce tine de jucarii este ca cele din lemn sunt mai bune pentru mediu, lemnul folosit pentru confectionare putatnd fi reciclabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *