Kilogramele dupa masa de Paste

Masa de Paste a fost cu siguranta una copioasa si sanatoasa, incat am gustat din fiecare preparat pentru a ne satiface pofta de aceste alimente dupa abtinenta pe durata postului. Cele mai multe preparate fie ca au fost pregatite in casa, fie ca au fost preparate de rudele la care am fost in vizita cu siguranta au fost unele dintre cele mai delicioase. Dar ce ne facem cu surplusul pe care l-am acumulat in aceste zile?

In mod normal nu trebuie sa ne deranjeaze, deoarece am stiut foarte bine ca in aceasta perioada vom da frau liber poftelor si vom gusta de la drob de miel, cioba de miel, sarmale, friptura si pana la cozonacii si pasca rumenita in cuptor.

Cum scapam de kilogramele in plus?

Medicii nutritionisti spun ca reducerea consumului de bauturi carbogazoase, reducerea nivelului de sare  din preparate, reducerea bauturilor alcoolice si a dulciurilor se numara printre cele mai bune solutii. Urmata intocmai, dieta bogata in supe de legume si verdeturi este de un real folos pentru toti doritorii, incat continutul scazut caloric ajuta la o mai buna functionare a stomacului, care in aceasta perioada a primit suficiente grasimi, incat functionarea lui a fost din ce in ce mai anevoioasa.

Nu sunt de neglijat nici alimentele cu efect diuretic, incepand de la iaurturi si continuand cu fructele si legumele bogata in aportul de lichide, care ajuta la detoxifierea organismului, incat acesta sa elimine excesul de grasime si sa asigure o digestie mai usoara, elimanand riscul de balonare sau indigestie.

Desigur, ca nu trebuie sa uitam de acele 30 minute de efort fizic, fie ca incepem cu o plimbare pe jos, cu o bicicleta sau ca optam sa alergam in zonele special amenajate, cu siguranta vom avea de castigat, ne vom simti mai in forma, mai relaxati si vom avea o stare de spirit mai pozitiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *