Lista de verificare a cumparatorului pentru un sistem centralizat de incalzire

Una din cele mai bune modalitati de a creste valoarea unei case este reprezentata de modernizarea sistemului de incalzire al acesteia, fiind si cea mai potrivita metoda pentru a asigura confortul. De altfel, se conserva energia si se reduc cu semnificatie costurile de intretinere ale unei locuinte.

Se pare ca in medie de 25% din caldura unei case este irosita prin scurgere sau prin contact cu aerul rece, ceea ce face ca intreaga eficienta a unei centrale termice sa fie pusa sub semnul intrebarii. De altfel, cele mai noi sisteme de incalzire sunt facute pentru a rula o mai mare cantitate de caldura, intr-un timp mai eficient decat alte surse.

In prezent, cele mai multe tipuri de centrale termice functioneaza la 90% sau mai sus din rata medie de eficienta. In acest fel, conservarea energiei echivaleaza cu reducerea facturilor la utilitati, ceea ce inseamna mai multi bani in contul vostru. In plus, valoarea de piata a unui imobil creste odata cu instalrea unui noi sistem de incalzire centralizat si face ca acesta sa fie mai atragator pentru un potential cumparator.

Avantajele unei locuinte cu incalzire centralizata

Daca un apartament beneficiaza de o incalzire centralizata, atunci caldura se va genera intr-un loc special, un boiler de mari dimensiuni, si apoi distribuita in toata casa sau in cladirea respectiva. Aceasta abordare difera de incalzirea locala, data de un semineu, un radiator electric sau de o soba pe lemne. Un sistem tipic de incalzire centralizata implica arderea combustibilului, cum ar fi gaz, ulei sau carbune intr-un cazan sau cuptor, care se regaseste intr-o alta camera, pentru a nu dauna aerului, si mai apoi transmisa catre calorifere prin coturi, tevi si fitinguri. Exista de asemenea si sisteme ecologice de incalzire, care sunt din ce in ce mai populare in randul cetatenilor, care vin cu idei moderne din strainatate pe care doresc a le aplica in propria locuinta.

Caldura generata printr-un vas expansiune centrala Ariston Uno ofera presiune maxima de lucru de 10 bari, fiind destul de eficienta pentru a se raspandi in cel mai scurt timp in locuinta. Pentru acele locuinte cu mai multe camere, un vas de expansiune pentru o centrala mizeaza pe o temperatura de lucru cuprinsa intre -10 si + 10 grade.  Un vas de expansiune Ariston se potriveste pentru acel sistem inchis de caldura si nu se compara cu un alt vas al unui competitor. Materialul durabil, pozitionarea strategica pe perete, precum si durata indelungata de viata, fac ca intregul echipament al unei centrale termice sa fie considerat cea mai buna optiune pentru incalzirea locuintei.

Alte alternative la combustibilii fosili impun energia solara si eoliana, care, desi sunt mai scumpe la inceput, promit eficienta si randament in timpul utilizarii.

De ce Shop Einstal?

Nu de multe ori s-a pus problema celor mai sigure echipamente moderne pentru confort in locuinta, iar Shop Einstal raspunde cu promptitudine acestor nevoi. Gama larga de produse oferite include aparate de aer conditionat, apometre, boilere, calorifere, diverse tipuri de centrale termice pe gaz, lemne sau curent, precum si dispozitive de incalzire si echipamente sanitare. Avantajul il constituie transportul gratuit, garantia lucrarilor, precum si livrare imediata din stoc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *