Lucruri ascunse, surprize dupa vizita la medic

Pentru ca intr-un lant sunt elemente ce tin unele de altele cand vine vorba de o vizita la medic pacientii nu sunt mereu bine informati. Sunt aspecte ce tin de cheltuieli si nu numai pe care medicii nu le includ in discursul catre pacient. Nu sunt spuse pentru ca intr-o oarecare masura medicul poate sa aiba beneficii din varii situatii. Aspecte pe care nu le poti schimba in masura in care nefiind in domeniu nu cunosti ce este mai bine de facut. Iata cateva exemple in acest sens:

  • Costurile. Fie ca este vorba de o analiza sau de un tratament in cele mai multe dintre cazuri pacientii se vad nevoiti sa scoata din buzunar mult mai multi bani. Lucru la care fie nu se asteapta fie este total gresit fata de ceea ce stiau. De la ceea ce se deconteaza si pana la costurile unei retete medicii spun ca nu au timp pentru astfel de “detalii”. Sanatatea costa asadar.
  • Analizele. Daca in unele cazuri s-a si dovedit ca unele analize nu erau absolut necesare alteori se recomanda prea mult. Este exemplul dintre colonscopiile efectuate care se pare ca jumatate dintre acestea nu erau chiar necesare in timp ce radiografiile si RMN-urile sunt dese si pana la urma expun la radiatii. Necesitatea absoluta nu este mereu luata in seama din acest punct de vedere.
  • Antibioticele. Cu o mare frecventa in a oferi tratamente uneori s-ar putea gasi si alte variante. Insa unde ar mai fi circuitul din sistemul sanitar din care sa castige toata lumea?
  • Recomandarea de pastile, tratamente. Vei auzi foarte des varianta ca un anumit tratament este superior ca si calitate. De ceea ti se va recomanda. In realitate este vorba de posibilitatea de a promova un anumit tip de produs farmaceutic pentru ca exista un castig din numarul de astfel de produse cumparate de pacienti.

Cu siguranta ca la un moment dat te-ai confruntat cu una din aceste situatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *