Lucruri de stiut cand inchiriezi o masina

Conditiile pentru inchirierea unei masini variaza, tinand cont de brand sau de marimea masinii pentru care optezi. Autovehiculul inchiriat trebuie returnat intr-o conditie buna si nu trebuie sa depaseasca distanta de condus specificata de catre agentie. Daca distanta parcursa o depaseste pe cea prescrisa, agentia va cere plata pentru diferenta inregistrata. Pe langa asta, trebuie sa aflati varsta minima pentru sofer, deoarece, desi, in general, aceasta este de 18 ani sau 21, exista si cazuri in care aceasta ajunge la 25. Puteti sa intrati pe masini de inchiriat Evorent pentru a afla mai multe detalii.

Tehnologia GPS-ului este utilizata pentru a localiza autoturismul in care de accident. Multe agentii de inchiriat masini insista sa fie folosita cartea de credit pentru a face mai usoara identificarea persoanei in caz ca aceasta se decide sa o fure. Acest lucru se permite si sa inregistreze cheltuieli viitoare aditionale, in cazul in care sunt descoperite defecte mai tarziu la masina, in urma returnarii.

Informatia sau documentatia necesara pentru a inchiria o masina sunt pasaportul sau oricare alt document similar, precum carnetul de sofer, voucher de masina pre-platita si o carte de credit valida cu numele soferului. In unele tari, permisul international de sofer, pe langa cel national, este obligatoriu. In mod normal, daca clientul unui astfel de serviciu vrea sa faca schimbari in inregistrare, trebuie sa contacteze serviciul clienti.

Pentru a evita sa fiti pacaliti de o agentie de inchiriat masini, consultati-va cu un agent de asigurari inainte sa inchiriati o masina, mai ales daca doriti sa o folositi pentru o perioada mai lunga.

Cateva lucruri de retinut:

Cunoasteti varsta necesara pentru sofer, specificata de catre agentie.

Compara pretul inchirierii cerut de diferite companii.

Determina daca este upgrade gratis sau rata cu discount.

Clasele de masini depind de brand la diferite agentii de inchiriat masini. Masinile de inchiriat sunt, in general, modelele de baza.

Inchiriati masina cu cat mai repede posibil, pentru a evita incurcaturile in timpul calatoriei.

Inainte de a oferi numarul cartii de credit, intreaba care este politica de anulare a contractului.

Evita sa platesti dublu pentru asigurarea masinii.

Daca doi oameni vor conduce, asigura-te ca ambele nume sunt trecute in contract.

Inspecteaza masina inainte de a pleca de la agentie.

Cere harta si instructiuni pentru a ajunge la destinatie.

Daca inchiriati des masini, interesati-va daca nu ofera calitate de membru, putand astfel sa primiti oferte speciale.

Asigurati-va ca politica kilometrilor este favorabila, pentru a nu plati in plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *