Mai bine previi decat sa tratezi

Jenanta, suparatoare, fiecare problema medicala da batai de cap. Si daca nu este de ajuns ca trebuie sa te tratezi si treci printr-o perioada mai delicata sunt si aspecte menite sa iti sporeasca gradul de rusine. Nu este deloc placut sa ai hemoroizi; nu este deloc placut sa traiesti cu asta. Asa iti dai seama inca o data ca este mai bine sa previi decat sa tratezi.

Subiectul tabu

Asa cum pentru unii inca este jenant sa se adreseze medicului cu privire la anumite aspecte ceea ce tine de hemoroizi este pe cat se poate de tabu. Pana sa faci diferenta dintre o jena anune si o stare medicala te confrunti cu dileme si mai cu seama ca starea iritanta de a accepta o stare anume. Sa spui, sa nu spui, sa cauti o solutie sau poate ca va disparea de la sine. Poate ca cel mai bine este sa actionezi instant, la primele semne.

Informarea face o mare diferenta in modul in care se aplica tratamentul si metoda in sine. Desi nu se poate spune care sa fie cauza si de ce se ajunge la situatia aceasta este clar ca sunt totusi anumite aspecte care favorizeaza aparitia si agravarea situatiei medicale. Viata intima conteaza si ea, alegeri de alimentatie care pe termen lung si fara tratament de asemenea duc la alte complicatii precum constipatia. Chiar si pe timp de travaliu se prea poate ca hemoroizii sa se declanseze.

Dincolo de modul in care acestia apar conteaza extrem de mult si ce atitudine se adopta in privita nevoii de hemoroizi tratament. Unii merg pe principiul leacurilor babesti care cred ca  ii ajuta. Asta daca nu cumva va ameliora simptomele si starile nu te ajuta cu nimic. De fapt iti prelungesc chinul. Tocmai pentru ca nu se ia o decizie imediata si pentru ca nu se tine cont de tratarea la timp situatia se poate agrava.

Din fericire insa exista si tratamente. Pe principiu trebuie doar sa iti doresti asta caci solutii exista. Asa ca de indata ce apelezi la locul specializat, la care de altfel ar fi trebui sa apelezi inca de la bun inceput, descoperi si solutia. Parca nici nu mai stiai care era starea de bine, ce insemna sa te simti bine, tu, in pielea ta. Ori dupa razboi multi viteji se arata spune o vorba si ti se pare atat de usor sa vorbesti despre asta.

Spre surprinderea unora hemoroizii se pot trata cu ajutorul cremelor. Si nu ai nevoie de asistenta medicala pentru asta ci doar de vizite regulate care sa asigure supravegherea modului in care tratamentul isi arata efectele benefice. Atat timp cat ai o diagnosticare si o certificare medicala te poti trata cu succes.

A fost atat de greu? Nu, doar ca jena in sine la care se adauga si acel nocebo, gandirea pesimista si incarcata de sentimente de frustrare, negre si sumbre te fac sa te simti de doua ori mai bolnav. Si cum jena de ceea ce ti se intampla se tine departe de adevar este destul de usor sa iti agravezi singuri situatia.

1 thought on “Mai bine previi decat sa tratezi

  • Da….chiar asa este…. in marea majoritate a cazurilor ar fii mai simplu prevenirea problemelor de sanatate decat tratarea. Asa este si in cazul hemoroizilor. Si daca nu reusim sa prevenim, macar sa incepem sa tratam de la primele semne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *