Mancam in oras sau gatim acasa?

Unele din cele mai multe intrebari cu care se confrunta intreaga populatie a globului se refera la alimentatie, la cum ar trebui sa ne alimentam si ce fel de produse trebuie sa introducem in alimentatia noastra, incat sa avem o dezvoltare armonioasa a organismului.

Gatim acasa sau cumparam din oras?

Cei mai multi dintre noi nu mai au timp sa gateasca acasa, pentru ca au un job foarte stresant care le ocupa pana la 14-15 ore pe zi, au mai putin timp pentru odihna, incat a gati acasa reprezinta de cele mai multe ori o activitate lasata pe timpul liber.

Din acest punct de vedere, cei mai multi mananca in oras, pentru ca pot gasi o varietate de produse de la traditionale si pana la importate, gata preparate, calde, numai bune de ingerat. Stim cu totii ca alimentele si produsele regasite in oras arata foarte bine, miros foarte bine si au un gust foarte bun, dar nu stim cat de multi coloranti si cate chimicale contin acestea.

Sa gatim acasa e distractiv

Atunci cand alegem sa gatim acasa, alegem  sa fim proprii bucatari si sa ne mandrim cu ceea ce gatim. Stim cu exactitate ce ingrediente punem, ce tehnici am aplicat si in ce mod ne-am folosit imaginatia pentru a crea unele dintre cele mai bune feluri de mancare.

Pentru ca avem libertate in bucataria noastra, atunci avem si stare de spirit. Pe langa efectele de alimentatie, gatitul acasa poate constitui o modalitate buna de a scapa de stres, de a deveni mai concentrati pe o activitate si in acelesi timp ne da posibilitatea sa excelam in bucatarie.

Pentru ca poate fi si o activitate care se poate realiza intre membrii familiei, gatitul in propria bucatarie poate fi foarte distractiv, pentru ca ne permite sa stam mai mult in compania copiilor si a parintilor, in aceeasi maniera incat sa fructificam timpul pe care il avem la dispozitie in cele mai inedite moduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *