Metode de infrumusetare absolut ciudate din trecut

Tratamentul facial al gheiselor a fost considerat atat de efect, incat a fost adus pana in zilele noastre, ca femeile moderne sa-l poata experimenta. Ce sa experimenteze, ziceti? Excremenete de pasare. Guanine este o substanta care face minuni pentru ten, iar excrementele sunt o sursa grozava pentru asa ceva. Cum a descoperit cineva acest lucru, dar se pare ca e un tratament atat de vechi incat gheisele si kabuki de pe vremuri il foloseasu. Un astfel de tratament costa 180 de dolari americani. Nu e mai usor sa mergi la tara la bunica, daca tot?

O respiratie proaspata este esentiala. Daca am invatat ceva din orice reclama la guma este ca e elementul cheie de a cuceri o femeie. Iar stramosii nostri se pare ca erau de acord. In timp ce igiena orala moderna ofera lucruri minunate ca pasta de dinti in trei culori, in perioadele mai vechi, oamenii au trebuit sa fie mai creative. Sigur, degetele si crengutele reprezentau niste scobitori ideale, dar ce putea sa elimine mirosul de colon din cavitatea bucala? Carbunele, desigur. Romanii antici au fost printre primii care au utilizat carbunele in acest scop, traditie care se regasea si in anii 1800, cand domnitele sugeau o bucata de carbune, lasand gura cu un miros proaspat de menta si dintii negri.

Desi in prezent bronzul fals este la moda, in trecut era la moda sa fii cat mai palid cu putinta – bronzul era pentru taranii de rand, care-si petreceau ziua in camp, lucrand. Deci, nobilii care aveau un pigment mai inchis al culorii apelau la “stiinta” pentru ajutor. Stiinta, in schimb, ii ucidea incet, fara sa stie, prin tratamente ce contineau mercur si arsenic.

Femeile au descoperit acum multe mii de ani ca niste buze voluptoase si rosii le ofera cateva avantaje, asa ca vechii egipteni au apelat la un truc: bromul. Desi bromul e, in general, un lichid rosu pastrat la temperatura camerei si poate ca isi joaca bine – pentru o perioada – rolul dorit de egipteni, merita mentionat faptul ca zilele astea avem tendinta sa-l transportam in butoiale de otel din cauza toxicitatii sale incredibile (a fost folosit ca agent chimic in Primul Razboi Mondial). Expunerea repetata la brom poate duce la piele arsa, insuficienta renala si traume craniene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *