Micile greseli care fac o mare diferenta

Dimineata nu este cel mai prielnic moment din zi. Si cum iti este din ce in ce mai greu sa te trezesti ajungi sa te obisnuiesti cu aspecte care nu iti fac bine deloc. Tinand cont de faptul ca lenea este atat de mare ajungi sa iti incetinesti ritmul.

Din lista de aspecte gresite pe care le faci dimineata se numara:

  • Trezitul brusc. Te trezesti instant si asta inseamna sa pui o mare presiune pe muschi. Desi crezi ca te ajuta sa nu uitam ca asta inseamna clar un soc pentru organism. Pe principiul in pasi mici si repezi ar trebui sa iti incepi dimineata. Si nu este un mit cand vine vorba de gimnastica la prima ora a diminetii.
  • Desi studiile nu arata clar care este legatura dintre lumina dintr-o incapere cu greutatea ce poti sa ti-o pastrezi se crede ca lenea de dimineata de a lasa draperiile trase inseamna un minus. Pentru ca avem nevoie de lumina soarelui pentru a ne trezi mai bine ritmul organismului este imbunatatit vizibil cand tii cont de acest aspect.
  • De cum iti incepi dimineata asa continui. Este poate o superstitie insa una care sa scoata in evidenta si un adevar. Studiile arata ca in ceea ce priveste categoria de persoane care se trezeste cu zambetul pe buze este vizata de a avea parte de surprize placute pe viitor.
  • Si nici cafeaua de dimineata nu este cea care sa te ajute la prima ora a diminetii. Asta pentru ca organismul este “setat” in mod normal sa se trezeasca si daca il aduci in pragul dependentei de cafea ajungi sa iti strici buna dispozitie. Cafeaua isi face un mai mare efect, de fapt acel efect scontat cand se va servi intre orele 9 si 11.

Din toate acestea cu siguranta o  mare majoritate face ceea ce nu este tocmai indicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *