Minciuni pe care oamenii le zic din obisnuinta

Mintim. Acesta este adevarul. Fie ca vrem, fie ca nu vrem. Dar atunci cand mintim ne simtim mai confotabili, incat cel care ne asculta nu poate vedea cu adevarat care este reactia noastra. Fiecare minte in felul sau, mai mult sau mai putin.

Minciuni uzuale

Cele mai comune motive pentru care oamenii mint sunt: adevarul este prea dur pentru a fi spus, pentru a castiga ceva timp si in cele din urma pentru a elibera tensiunea dintr-o situatie.

Ajung in 5 minute.

Cel mai bine este sa spunem ca ajungem in 5 minute decat sa spunem adevarul, chiar daca acest lucru inseamna un timp de 20-30 minute. Sa spunem timpul real poate fi destul de iritant si de nervos in acelasi timp, incat este mai convenabil sa diminuam timpul, pentru a nu accelera si mai mult cauza. Si atunci cand ajungem la destinatie este mai bine sa invinuim traficul.

Sunt bine.

De cele mai multe ori, chiar si atunci cand nu suntem in apele noastre se intampla sa spunem minciuni si sa zicem ca suntem bine, doar pentru a nu da satisfactia cuiva de a se bucura de nefericirea noastra. De ce spunem ca suntem bine chiar si atunci cand nu suntem? Pentru ca asa este cel mai politicos lucru de facut. A trage si alte persoane in situatia nostra nu este placut si poate fi destul de complicat sa le spunem istoricul cauzei noastre.

Am 25 de ani.

De fapt, chiar daca am 29 sau 23, ne place sa fim mai tineri sau mai maturi in functie de situatie.  Nu aratam mai bine la 25 si ne simtim mai vioi decat la 29? Cu siguranta da. Varsta este un numar si trebuie purtata ca o medalie mai ales atunci cand am tinut si succesul in brate.

Imi cer scuze ca nu am auzit telefonul.

De cele mai multe ori se intampla sa auzim telefonul si sa nu facem nici un gest pentru a raspune. Fie ca era inchis, fie ca era pe silentios, aceasta scuza functioneaza intotdeauna. O vorba spuna cu moderatie si gingasie conteaza mai mult decat un adevar de genul: aveam telefonul in mana, dar nu am acut chef sa raspund la el. Il vei rani pe celalalt cu siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *