Mituri despre cafea

A savura o cafea dimineata cand inca nu te-ai trezit bine, pentru energia de mai tarziu este un obicei pentru multi. Mai mica, mai mare, cu lapte, cu zahar si cu diverse arome cafeaua este un prim tabiet al zilei. Consumam aproximativ 2, 3 kilograme de cafea anual per individ, ocupand locul 49 in lume la consumul de cafea. Este insa cafeaua buna pentru sanatate? Exista atat de multe mituri in ceea ce priveste cafeaua insa putini stiu care este adevarata situatie.

Cofeina din cafea provoaca dependenta. Cercetatorii spun ca nu este adevarat si comparat cu vicii din randul consumatorilor de droguri cafeina este pe departe pe aceeasi lungime de unda. Insa renuntand la cafea ar putea veni cu ceva efecte secundare, o usoara schimbare de stare, dureri de cap si poate un tranzit mai lent caci organismul se obisnuieste cu cafeaua care stimuleaza si digestia.

Dar cand vine vorba de deshidratare este total adevarat ca o cafea va avea ca efect eliminarea unei mari cantitati de apa din organism. Asta poate duce la dureri de cap de asemenea. Stimuland aparatul excretor vei realiza ca transpiri mai mult, elimini mai multa apa din organism indiferent ca este vorba de o cafea sau mai multe. De aceea pe timp de vara nu se recomanda consumul de cafea caci temepraturile nu sunt prielnice, pentru ca oricum deshidratarea este frecventa pe timp de vara pentru a mai adauga un alt factor care sa actioneze in acelasi sens.

Cofeina si hiperactivitatea. Este adevarat ca o cafea te va stimula ca si nivel de energie insa pe termen lung nu exista certificari care sa arate ca hiperactivitatea poate fi pusa in lista de afectiuni ca urmare a consumului de cafea. Iar cand vine vorba de hipertensiune exista partial un adevar, partial o idee falsa. Pentru moment cafea, de fapt cafeina actioneaza la nivelul presiunii sangelui insa din nou se rezuma la o scurta perioada de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *