Mituri despre hidratare si deshidratare

Trebuie sa consumi cel putin 2 litri de apa pe zi insa asta depinde si de ce activitati ai de-a lungul unei zile. Pana la urma conteaza daca depui efort. Mai stim de asemenea ca tot ceea ce este dulce te poate deshidrata mai usor decat alte alimente. Iata cateva mituri care iti explica care este de fapt adevarul:

  1. Cantitatea de apa recomandata nu are cum sa fie de 8 pahare pentru ca fiecare individ are cazul sau. Este adevarat ca nu trebuie sa te rezumi la cateva inghitituri insa daca simti si organismul iti cere asta nici nu trebuie sa te opresti din a bea apa pentru ca ai depasit “cota”.
  2. Ce te deshidrateaza. In primul rand cafeaua, cea care contine de obicei zahar insa dincolo de asta este cea care are un efect diuretic. Intr-o oarecare masura este un adevar insa sa nu uitam ca o cafea contine si apa, ceea ce face ca deshidratarea sa nu fie una de 100%. Pana la urma orice trebuie sa se consume cu moderatie si astfel eviti orice caz extrem.
  3. Se crede ca a bea apa inainte de sport nu este tocmai cea mai buna idee. Cu toate acestea ar trebuie sa contorizezi ce conteaza mai mult, sa ajungi in pragul deshidratarii sau sa bei apa inainte de efprtul fizic depus chiar daca asta va insemna si nevoia ulterioara de a intrerupe totul pentru o pauza de toaleta.
  4. Apa ajuta si la tonifiere. Este total adevarat caci si muschii tai au nevoie de apa si de hidratare si cand nu se intampla asta se ajunge in punctul in care orice exercitiu fizic nu va putea compensa si cu nevoia de apa.
  5. Cat despre retentia de apa nu este adevarat ca o cantitate prea mare de apa duce la acest efect ci la lipsa apei. Cand corpul nu este hidratat asa cum are nevoie acesta va retine orice sursa de lichid.

1 thought on “Mituri despre hidratare si deshidratare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *