Mituri despre porumb

Fript, copt, fiert sau sub orice forma dorita tuturor ne place porumbul in acest sezon. Insa din pacate exista si categoria celor care nu prefera sa il consume din cauza unor mituri care sperie. Nu ai de ce sa le crezi daca nu sunt cu o baza reala.

Porumbul nu este sanatos?!

Total gresit. Exact in varianta pe care o consumi acesta are si el un aport de vitamine. Are nutrienti, antioxidanti, vitamine de asemenea de la B la C, cu magneziu si potasiu. Desi are si amidon asta nu il face un produs nesanatos.

Cat despre digestie se prea poate sa impuna anumite dificultati. Si asta pentru ca porumbul contine foarte multe fibre si mai ales pentru cei care au probleme de acest gen isi vor ingreuna situatia. Insa tot raul spre bine asa cum spun si specialistii caci aceste fibre vor hrani oarecum si bacteriile bune din tract deci ai un plus si din acest punct de vedere.

Te intrebi daca acesta contine prea mult zahar? Ba chiar deloc nu este astfel. Continutul sau de zahar este de pana la 8 g de zahar la fiecare portie insa nu are de sa sperie pana la urma. Doar cei care sufera de diabet au o grija aparte din acest punct de vedere.

Mituri vor exista mereu insa in lipsa de “probe” trebuie sa tii cont de faptul ca te sperii din nimic. Generatiile de parinti si bunici nu contenesc sa spuna ca la vremea lor lucrurile pareau mai simple si au crescut poate chiar si mai sanatosi decat generatiile noi. Cu o teama nejustificata ajungem ba chiar sa credem ca porumbul este modificat genetic cand de fapt se modifica doar acele culturi ce sunt intentionate a fi transformate in ulei sau sirop.

1 thought on “Mituri despre porumb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *