Mituri explicate despre alcool

Consumul de alcool nu este indicat oricum am lua situatia. Insa din cand in cand chiar si medicii recomanda un pahar de vin la masa. Cel putin in cazul femeilor caci barbatii pot consuma pana la 2 pahare la o masa. Stiai ca ficatul poate procesa pana la 40% alcool pe ora? Descopera cateva mituri si totodata adevaruri despre alcool:

  1. Pentru a nu afecta ficatul si a nu ajunge la mahmureala poti consuma intr-o zi un pahar de vin sau o halba de bere ori un maximum de 50 ml de bautura de orice fel.
  2. Conteaza regula vinului dupa bere sau inversul situatiei? Prea putin. De fapt tine de cantitatea de bautura pe care o consumi si mai apoi de mixul pe care il faci.
  3. Bautura de a doua zi nu te ajuta sa iti revii. De fapt iti faci un rau voit si sigur cand prelungesti eliminarea alcoolului din sange si implicit iti prelungesti chinul raului dupa bautura.
  4. Alcoolul te ingrasa? Depinde de rezistenta ta si de frecventa cu care faci asta. De fapt cocktail-urile ar putea avea sanse sa te ingrase caci cu mai mult zahar de la diversele siropuri insa dincolo de asta bauturile alcoolice nu sunt un inamic pentru silueta. De fapt de cele mai multe ori se stimuleaza mancatul, apetitul si astfel ajungi sa combini cel mai adesea bautura cu mancarea, care da, te ingrasa.
  5. Daca te bazezi pe vin pentru orice tip de stimulare gresesti. Pentru ca iti ia mintile cum se spune ai putea fi mai indraznet decat de obicei insa nu are legatura cu nimic altceva. Ba mai mult se pare ca incetineste circulatia sanguina mai ales pentru extremitati.
  6. Vinul are zahar. Adevarat, insa din sursa sa, din strugurii din care se produce. Doar sa fie vorba de vinuri contrafacute ai putea crede ca este mai mult indulcit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *