Modalitati eco de a curata intreaga casa

O scurta plimbare pana la cel mai apropiat supermarket ne face sa ne aprovizionam cu tot ceea ce are casa noastra nevoie, incepand de la produse alimentare si pana la produse de curatenie, care sa se asigure buna desfasurare a activitatilor de igienizare si dezinfectare a locuintei.

Este ideal sa alegem cele mai bune solutii pentru a curate geamurile si rafturile, incat este bine sa ne uitam si pe ceea ce eticheta spune, pentru a ne asigura ca toxicitatea unui produs nu este mare si care esta natura inflamabila a produsului.

In timp ce unele produse de curatare sunt daunatoare pentru ca vin in contact direct cu pielea, sunt si unele solutii de pulverizare, care sunt ambalate in recipiente inchise ermetic pline de gaze. Utilizarea unor astfel de substante chimice cresc sansele de intoxicatii si de toxicitate chiar in interiorul casei. Aceste substante chimice sunt si una din principalele cauze pentru poluarea aerului din mediul casei, precum si unele probleme de santate la sugari, sau la adulti.

Idei eco de curatare a casei

Acidul citric este la mare cautare pentru ca este lipsit de miros puternic si intepator. De cele mai multe ori mirosul de acid citric este asociat cu curatenia si purificarea, fiind frecvent utilizat in combinatie cu unii agenti chimici. Cele mai cunoscute arome ale acidului citric sunt de lamaie si portocala, pentru ca aceste fructe au proprietati antiseptice, ideale pentru a curata etajele, tapiteriile, ustensilele de bucatarie, precum si petele de pe pereti, mai ales atunci cand procesul implica aplicarea acestora pe cele mai bune lavete bumbac pentru rezultate mai bune. Ele sunt eficiente pe produse din aluminiu, alama sau cupru, fiind evitate pe suprafete precum marmura si granitul.

Otetul este o solutie simpla care ajuta la indepartarea rafului, a murdariei si a mirosurilor neplacute, si poate fi utilizat pentru curatarea portiunilor de ceara, cu pete si pentru uciderea bacteriilor. Se poate opta pentru un otet mai concentrat atunci cand ne confruntam cu pete mai dificile. O solutie usoara din otet si apa ajuta la curatarea geamurilor, oglinzilor si ale ferestrelor, si este indicat sa stim ca uneori mirosul acestuia poate irita unele zone ale mainii sau fetei, incat expunerea acesteia nu face decat sa ajute la evaporarea mirosului din incapere.

Cea mai simpla reteta pentru curatarea suprafetelor este compusa din 5 linguri de otet dizolvate in jumatate de litru de apa. Se amesteca bine si se toarna intr-un flacon cu pulverizator si se utilizeaza la 2 zile pe diferite suprafete. Solutia trebuie pastrata la rece.

Bicarbonatul de sodiu nu este doar un ingredient esential in bucatarie, actionand de asemenea pentru curatarea suprafetelor si fiind un bun agent dezodorizant. bicarbonatul de sodiu are unele proprietati unice care ajuta la eliminarea oricarui miros neplacut din casa noastra, de la dulapuri, frigidere si echipamente electrocasnice si poate fi folosit la curatarea podelelor, a toaletelor sau a vaselor de bucatarie. O buna actiune a bicardonatului este ca ajuta la dedurizarea apei, pentru a elimina mirosul de clor si a ucide bacteriile, reusind sa redea unele din cele mai bune proprietati ale acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *