Modalitati sa stai departe de boala

Banala raceala de sezon ar putea sa te dea peste cap. Iti afecteaza imunitatea si starea si in functie de cum reactioneaza fiecare organism ar putea aduce chiar si complicatii. In orice caz, nu este deloc placut sa fii racit. Asa ca din responsabilitatea ce te caracterizeaza ai interes in a sta departe de boala.

Pe langa metodele clasice de preventie se pare ca anumite obiceiuri sunt cele care ar putea dicta in ce masura ai sanse sa te imbolnavesti. Si tine de:

  1. Consumul de zahar. Pentru ca la fiecare portie sistemul tau imunitar este fara doar si poate afectat. Asa ca mai bine reduci aceste portii pana cand sa te trezesti deja racit. Studiile arata ca atat timp cat consumul de zahar este mai mic sansele de a raci sunt si ele mai mici.
  2. Cu cine dai mana. Simpla atingere este cea care ar putea transmite virusi asadar trebuie sa tii cont langa cine stai si cu cine dai mana. Simplul salut te-ar putea costa mai mult decat crezi. In acelasi capitol se numara si banii sau atingerea clantelor de usi, adesea cele mai infectate zone.
  3. Nu spala la temperaturi mici. Asta din nou iti afecteaza de vreme ce tot ceea ce este sub 40 de grade nu are cum sa distruga bacteriile. Asa ca spalatul la temperaturi ridicate asigura de asemenea preventia fata de boala.
  4. Lipsa de somn te costa de asemenea sanatatea si asta pentru ca lipsa de odihna in adevaratul sens al cuvantului iti afecteaza imunitatea din nou. Tine cont de programul de somn in fiecare noapte pentru a te asigura ca organismul tau functioneaza la cote normale.

Contrar a ceea ce se crede despre perioada rece a anului nu racesti pentru ca este frig ci pentru simplul fapt ca nu tii cont atat de ingrijirea ta cat si de nevoia de a respira aer curat- stiai ca a tine usile si geamurile inchise te face sa respiri acelasi aer si astfel te imbolnavesti mai repede?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *