Moduri in care toamna te afecteaza

Perioada de trecere intre sezoane este destul de dificila cel putin din perspectiva modului in care organismul se obisnuieste cu noile temperaturi si valori. Apar racelile destul de des, se intensifica sau apar alergiile de orice fel si peste toate acestea imunitatea are sanse sa scada. Asadar, toamna nu este tocmai cea mai placuta.

Tine cont de tendintele vremii pentru a te feri de probleme:

  1. Aerul mai rece face ca aerisirea spatiilor sa fie mai rara. Pentru ca lucram la comun este destul de usor sa racim impartind acelasi aer. Asa ca nu uita de ventilatie si de necesarul de a te spala pe maini destul de des.
  2. Somnul este necesar asa ca tine ritmul. Cum ziua devina mai scurta este destul de probabil sa te simti somnolent. In egala masura munca te preseaza si pentru ca inca iti cauti ritmul necesar pentru munca fata de cum era pe timp de vara vei simti stari diverse. Nu neglija somnul totusi.
  3. Temperaturile care oscileaza. Sunt si ele o problema caci dimineata este rece, pana iesi de la serviciu deja iti este cald. De la sub 10 grade dimineata si pana la peste 15 uneori dupa masa temperaturile care oscileaza atat de mult sunt si cele care iti dau batai de calp. Nu stii cu ce sa te imbraci si cum sa fii pregatit pentru orice moment. Si astfel stii cum se spune, mai bine sa ai ce sa dai jos decat sa iti fie frig.
  4. Alergenii din aer. Toamna cat si primavara sunt perioade in care alergenii sunt cu un risc mai mare de a declansa eventuale alergii si stari destul de proaste. Asadar, evita ceea ce stii ca in general iti face rau, evita pe cat posibil acele zone unde mucegaiul este prezent si pastreaza o igiena stricta din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *