Motive pentru care banii nu aduc fericire

De multe ori ne-am gandit ca bani mai multi inseamna si o viata mai fericita, incat am ajuns sa spunem ca trebuie sa muncim mai mult pentru bani mai multi, munca care ne poate afecta sanatatea si implicit capacitatea de a raspunde altor situatii.

De ce banii nu aduc fericirea?

Stresul. Banii sunt intotdeauna o cauza majora pentru stres cronic. Fie ca ne dorim, fie ca nu sa devenim bogati ne simtim mereu sub amenintarea stresului. Oamenii bogati se tem sa devina saraci, iar cei mai saraci se straduiesc sa devina un pic mai bogati. Luptele cu datoriile, modalitatile noi de a face mai multi bani cauzeaza probleme majore care ne fac sa ne pierdem timpul, efortul si sanatatea fara sa o stim. Important este sa ne amintim ca sume mai mari de bani, inseamna si probleme mai mari.

Relatii esuate. Acestea constituie un alt motiv pentru care banii nu sunt aducatori de fericire. Acum sa credem sau nu aceasta sintagma? Numeroase studii au aratat ca banii sunt clar mai putin importanti intr-o relatie, care este sortita esecului. O lupta pe bani este cel mai rapid mod de a pune capat unei prietenii si un motiv sa te desparti de cel pe care il iubesti.

Banii sunt o dependenta. Banii au o putere foarte mare asupra noastra, asupra mentalitatii si actiunilor, pentru ca provoaca in cele din urma dependenta. In zilele noastre multi oameni sunt dependenti de bani, iar aceasta dependenta este mult mai grava decat cea de alcool sau de droguri. In fiecare zi mii de oameni se trezesc cu acest gand, de a face mai multi bani si implicit de a merge la mai multe cumparaturi, mai ales daca sunt nefericiti. Daca nu sunteti multumiti in interior, atunci banii si implicit cumparaturile nu vor ajuta. Este mai bine sa ne oprim din timp dependenta pentru bani.

Daca esti destul de puternic si de ambitios poti sa depasesti probleme banilor si implicit sa constati ca banii nu aduc aceeasi fericire pentru fiecare dintre noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *