Motive sa consumi cu placere pepene rosu

Gusturile nu se discuta insa fiind sau nu un fac inrait in ceea ce priveste pepenele rosu ar trebui sa stii ca acesta aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Asa se face ca acesta este sursa de hidratare pe timp de vara si nu numai. Zemos si dulce, ti-ai dori sa in consumi pentru ca:

  1. Are in continutul sau numeroase vitamine. Si aici ai un lung sir de vitamine si minerale. Este vorba de B6, B12, A, D, E, C, ceva fibre si dincolo de acestea fier, mangan, seleniu, magneziu, calciu, potasiu si fosfor. Este cert ca are cate putin din fiecare asa ca nu evita sa iti iei portia de sanatate in fiecare zi.
  2. Contine antioxidanti si asta te va interesa pe masura ce ai grija de tine de la interior la exterior. Se crede chiar ca acesti antioxidanti naturali sunt in masura sa previna cancerul si asta intr-o lista lunga de forme ale acestei boli. Mai mult decat atat antioxidantii pe care ii include sunt cei care fac ca tenul sa fie perfect, sa curete si sa elimine imperfectiunile insa nu in ultimul rand sa fie vorba de maniera buna in care iti pastrezi anii tineretii.
  3. Previne aparitia bolilor la rinichi. In acest caz tine de prevenirea formarii de pietre la rinichi, de dizolvarea acestora si de un plus adus modului in care se elimina problema. Pentru cei care isi cauta o maniera prin care sa  isi ajute buna functionare a rinichilor pepenele rosu este de ales.
  4. Ajutor pentru vasele de sange, pentru circulatie. Pepenele rosu actioneaza la nivelul vaselor de sange si previne ingrosarea peretilor arteriali. Ajuta circulatia si asta nu este decat de bine, cu zone irigate ca la carte, cu o buna oxigenare caci transportul acestuia prin sange se realizeaza la cele mai inalte cote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *