Mult discutatul film si substratul sau educational- The Wolf of Wall Street

Deja castigator a unui Glob de Aur pentru personajul principal la sectiunea de “cel mai bun actor intr-o comedie sau musical” filmul “The Wolf of Wall Street” aduce in prim plan o poveste complexa ce imparte publicul in doua. Pe de-o parte cei care apreciaza in special modul in care o poveste biografica s-a transformat intr-un film de exceptie, cu comedie si actiune, o viata de invidiat, pe de alta parte cei care nu vad nimic spectaculos in show-urile repetate de pornografie si desfrau.

Si totusi filmul in sine are cateva lectii pentru cei care doresc sa vada asta. In primul rand se ofera o alta explicatie pentru care barbatii insala. Jordon avea ce isi dorea si totusi continua sa insele. Chiar si cand isi gasise o splendida sotie. De ce? De dragul aventurii, in numele fanteziilor usor bolnave pe care le avea, pentru ca nevasta intre timp devine mama, pentru ca are atat de multi bani incat nu stie ce sa mai faca cu ei.

Dincolo de placerea carnala exista si o dependenta de sex. Oricat de fantezist ar parea este o problema reala ce se invarte in acelasi cerc cu dependenta de droguri si alcool. In cautarea puterii limita intre normalitate si astfel de cazuri este o linie atat de subtire incat aproape nu se mai distinge.

Barbatii isi cauta mereu un loc intr-un grup. La fel ca si brokerii care fac parte din echipa lui Jordon exista mereu acea dorinta de a fi partas la “crezul” unui grup. De aici apare prietenia, solidaritatea si pasiunea pentru munca.

Una peste alta dincolo de dezmatul general prezentat in film “The Wolf of Wall Street” este o lectie de viata. Desi gusturile nu se discuta si fiecare in parte are de vazut ceea ce isi doreste sa vada nu este de contestat ca o astfel de poveste formeaza o alta parere despre lumea celor bogati, perseverenti, fara limite, avizi de avere si in floarea varstei cand sunt pe culmile succesului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *