Munca- acasa sau la birou?

De multe ori spui ca vei termina acasa un proiect deja inceput insa care iti fura rabdarea de a sta la birou. Si cand o astfel de schimbare se produce ai putea ajunge la riscul de a te da peste cap in termeni populari cand ti se strica ritmul si nu mai ai acel chef de munca. Insa lasand la o parte rutina care te poate ajuta sau afecta intr-o oarecare masura a lucra acasa sau la birou este o dilema ce cantareste greu. Asta pentru ca si legea este de partea celor care doresc sa lucreze de acasa.

Insa riscurile pe care ti le asumi sunt suficiente pentru satisfactia de a munci din intimitatea casei? Sa incepem cu avantajele cazului. Nu ai nevoie de naveta, de bani zilnic pentru transport. Sau poate fi vorba de mersul pe jos zilnic care devine si obositor si iti pierde din timp pentru ca ajungand la birou sa ai nevoie de pauza cand trebuia de fapt sa incepi deja munca. Aceeasi poveste legata de buget vine la partea de mancare zilnica, cel putin o masa pe timpul zilei cat vei sta la birou.

Si de la greul de a te trezi dimineata pana la timpul necesar sa te pregatesti si sa iesi impecabil/a din casa exista numeroase beneficii care sa cantareasca mai greu in balanta munca de acasa vs. munca de la birou. Insa in egala masura este vorba de a deveni comod si in final de a deveni mai putin sociabil. Investesi mai putin in tine, te cufunzi in acelasi banal al zilei de cand te trezesti si pana cand termini treaba pe care ai mutat-o acasa de la birou.

In plan personal se produc schimbari caci inevitabil mersul la birou aduce interactiuni de tot felul si mai ales formeaza un grup comun a celor din breasla ta. Deci care este partea mai avantajoasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *