Munca la birou iti afecteaza capacitatea intelectuala

Probabil fiecare din noi are propriul ritm in care lucreaza, in care isi ordoneaza datele si informatiile pentru a obtine cele mai bune rezultate, incat este important pentru fiecare din noi sa stim in ce maniera termenele limita afecteaza propria capacitate de invatare si memorare.

Fie ca vorbim despre nivelul ridicat de stres, fie ca vorbim despre capacitatea de invatare, atunci cand ne confruntam cu un proiect cu o data limita si fixa, capacitatea noastra si intreaga inteligenta nu se concentreaza decat pe atingerea acestui scop. Poate ca nu intotdeauna este vorba de stresul de a tine minte data de predare sau de inmanare a proiectului si raportului incat starea de sanatatea sa fie afectata chiar si atunci cand nu ne dorim acest lucru.

Poate ca termenele limita inseamna mai multa munca la calculator si implicit afectarea vederii, iar mai mult de 8-9 ore in fata calculatorului nu fac nimic altceva decat sa ne oboseasca vederea si capacitatea de reactionare la diversi factori. Este bine sa evitam lumina calculatorului, oboseala si alte activitati solicitante de forta si energie. Unele dureri de cap pot fi cauzate in mod direct de catre sarcinile proiectului, incat nu este nevoie sa ne mai prelungim suferinta si sa ne expunem altor factori care ne pot altera sanatatea.

Programul neconventional de munca are si el rezultatele sale, incat daca intentionezi sa lucrezi mai multe ore la un proiect pe care vrei sa il finalizezi in zilele urmatoare este bine sa stii ca statul pe scaun te face sa fii predispus kilogramelor in plus, sa ai un nivel scazut al hormonilor si in cele din urma sa iti schimbi propria rutina de odihna. Lucrezi mai mult, deci adormi mai tarziu si implicit te trezesti mai devreme sa iti termini activitatea. Lipsa somnului afecteaza apetitul si implicit metabolismulm incat sa dai frau liber hormonilor care emana stresul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *